• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna opstina stara pazova pohvaljena od strane mdulsМинистар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је ове недеље општину Стара Пазова како би обишао Јединствено управно место - Писарницу, која је међу пионирима једношалтерског система у Србији и у које је МДУЛС инвестирало 8,5 милиона динара.

Мартиновић је подсетио да је ЈУМ систем намењен за пружање повезаних услуга грађанима и привреди, те да је циљ сарадња органа управе и њихова апсолутна оријентисаност ка корисницима.

„Јединствено управно место у Старој Пазови је једно од најлепших и најфункционалнијих у Србији, а захваљујући функционисању ЈУМ-ова, као и апликацијама које су доступне на порталу еУправа, грађанима су уштеђени милиони сати чекања у редовима. Нагласио бих да је Србија, према подацима Светске банке, тренутно на 4. месту у Европи по степену дигитализације у области јавне управе. Србија је испред Немачке и Велике Британије, што јасно показује колико смо као држава напредовали“, истакао је Мартиновић.

Похваливши општинско руководство, министар је нагласио да је Стара Пазова једна од најразвијенијих општина и да би остале јединице локалне самоуправе требало да се угледају на овај систем оправљања. „На челу Старе Пазове је активан и пожртвован председник. У Старој Пазови имамо велики број фабрика, домаћих и страних инвеститора, мали број незапослених. Општина Стара Пазова скоро да нема проблема“, нагласио је Мартиновић.

„Оно чему тежимо је да, у потпуности у свему што је наша дужност као локалне самоуправе, помогнемо нашим грађанима, да унапредимо услуге и сервисе, како би све било у складу са временом у коме живимо. Брига о бољем стандарду за живот грађана је наш приоритет, за то смо ту и за то смо добилио њихово поверење. Радна посета господина министра Мартиновића веома значи јер смо и на овом личном нивоу размотрили неколико важних ставки у оквиру посла, те функционисања наше локалне самоуправе, али и тесније сарадње на линији Министарство државне управе и локалне самоуправе – Општина Стара Пазова, која ће се, у блиској будућности, огледати у реализацији пар важних инфраструктурних пројеката“, закључио је председник Ђорђе Радиновић.

Приликом своје посете министар Мартиновић је, између осталог, одржао и састанак са председником општине Ђорђем Радиновићем и његовим сарадницима.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter