• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna u cetvrtak 29 septembra pocinje 15 regionalni sajam privredeУ среду, 21. септембра у просторијама новоизграђенoг комплекса немачке компаније „MTU Maintenance“, водећег светског произвођача авио мотора и глобалног играча у авиоиндустрији, одржана је конференција за новинаре на којој је најављен овогодишњи, 15. по реду, Регионални сајам привреде. Општина Стара Пазова и Регионална привредна комора Сремског округа организују у четвртак, 29. и петак 30. септембра Регионални сајам привреде у простору Комплекса спортско-рекреативних базена између Старе и Нове Пазове.

Значај сајма овог карактера, као изузетне прилике за бројне пословне контакте и унапређење привредне сарадње предузећа и произвођача, истакао је у свом говору председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

„Захвални смо на чињеници да је компанија оваквог реномеа, какав ужива на светском нивоу МТУ, одлучила да послује и изгради постројење управо у нашој индустријској зони. Поред чињенице да ће захваљујући њима наша и овако развијена привреда кренути још јаче да се развија и шири, морам споменути и њихову помоћ на пољу образовања. Хвала вам и на гостопримству за најавну конференцију за предстојећи Сајам, јер заиста, не треба нам јача реклама, него ваша подршка и учешће на нашем Сајму привреде, који сваке године окупља све већи број како излагача, тако и посетилаца. Ми као општина постајемо полако лидер у региону, јер имамо најнижу стопу незапослености (мање од 3%) и сваким даном имамо све више привредних друштава и предузетничких радњи, које успешно послују, а последњих десет година постали смо центар и седиште пословања и водећим страним компанијама. Године 2013. у сталном радном односу било је око 9.400 грађана наше Општине, данас тај број износи близу 25.000 запослених, ми о овоме веома водимо рачуна, значајно је како за наш локални буџет, тако и за улагања у инфраструктуру што бољи живот самих грађана.“

На конференцији се обратио и генерални директор компаније „MTU Maintenance“, Рајнер Бекер, похваливши концепт Сајма на коме сваке године учествује велики број компанија и произвођача из разних области индустрије, уз посебно истицање чињенице да је Стара Пазова атрактивна дестинација за инвеститоре и идеално место за покретање и развијање бизниса.

Регионални сајам привреде биће отворен за све заинтересоване грађане, који ће бесплатно моћи да обиђу бројне штандове од 10 до 17 часова у четвртак, 29. септембра и у петак, 30. септембра. Свечано отварање Сајма предвиђено је за први дан са почетком у 11.00 часова, а у овогодишњем програмском делу посебну пажњу привлачи Сајам запошљавања, који ће бити одржан другог сајамског дана од 11.00 до 13.00 часова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter