• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna zahvaljujuci inicijativi opstinskog rukovodstva 430 najmladjih pazovcana imaju nova auto sedistaЈедан од корака, које Општина Стара Пазова предузима у циљу подршке родитељству, како би се на територији наше општине тренд повећања наталитета и даље наставио кретати узлазном путањом, јесте набавка и подела ауто седишта за наше најмлађе суграђане. Са овом мером подстицаја и помоћи родитељима, општинско руководство је кренуло почетком ове године, када је за прворођену децу у 2020. години, а чији родитељи имају стално пребивалиште у неком од насеља наше општине, подељено преко 250 најквалитетнијих и најсигурнијих ауто седишта.

Набавка и подела сигурносних седишта настављена је и за децу која су рођена у овој години, с тим што су услови проширени, па су тако осим за прворођену, седишта обезбеђена и за децу другог и трећег реда рођења. За децу која су рођена у периоду од 01. јануара до 30. априла 2021. године, путем јавног позива обезбеђено је 180 ауто седишта, а за децу која су рођена у мају месецу 36.

„Наш циљ је да се свако дете безбедно вози у саобраћају, да новац не представља препреку родитељима да набаве сигурно и одговарајуће ауто седиште за њихово дете. Ово је један од корака, које предузимамо да помогнемо кућном буџету родитеља, а самим тим и корак којим подстичемо младе да проширују своје породице, да у томе могу да рачунају на нашу помоћ. Са набавком и поделом бесплатних ауто седишта наставићемо и даље“, изјавио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, након што је јуче у Скупштинској сали поделио родитељима бесплатна ауто седишта намењена за децу рођену у мају месецу ове године.

Ауто седишта која набавља и дели Општина Стара Пазова за своје најмлађе суграђане су седишта марке Nania, припадају групи I, II, III за превоз деце тежине од 9 до 36 кг, поседују сертификат ECE R44, имају пет положаја наслона видно приказаних на седишту и располаже функцијом базе у два положаја поред пет основних положаја наслона. Савет за безбедност саобраћаја општине Стара Пазова, у складу са Програмом коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на подручју општине Стара Пазова наставиће и даље да спроводи овај програм у циљу унапређења безбедности свих учесника у саобраћају.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter