• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna delegacija grckog ostrva krf u prijateljskoj poseti predsedniku radinovicuПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић примио је у петак, 12. новембра делегацију управе грчког острва Крф у просторијама општинске управе. Ово је узвратна, друга посета представника овог грчког острва, које са Србијом спајају историјски догађаји, али и садашња веома успешна сарадња са Општином Стара Пазова која траје деценију.

У делегацији острва Крф били су др Димитрос Металинос, председник Скупштине острва Крф, велики познавалац европске и балканске историје, Адонис Мамалос, потпредседник градског хора града Крфа, једног од најбољих хорова у Грчкој који негује лик и дело упокојеног грчког композитора и текстописца Микиса Теодоракиса, Жељко Поповић, председник крфског удружења Грчко – српског пријатељства.

Господин Металинос је током разговора са председником Радиновићем истакао да су Србија и Грчка братске земље, те је изразио уверење да ће се досадашња сарадња проширити у области ђачко – студентских размена, али и на културном плану.

„Дуги низ година најуспешнији ученици старопазовачке општине бораве на овом грчком острву, а по њиховим искуствима, едукација и програми који се спроводе у оквиру двонедељног боравка, су од непроцењивог значаја за даљи лични развој сваког детета и боље познавање историје српског народа. Њихову садашњу посету искористићемо и за договоре да се садашња сарадња прошири на свим пољима“, истако је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Општина Стара Пазова је ову посету искористила и својим грађанима поклонила грандиозни концерт Симфонијског оркестра „Микис Теодоракис“ уз пратњу градског хора града Крфа, који су великом броју заинтересоване публике приредили културно освежење изводећи дела осведоченог пријатеља наше државе и народа, Микиса Теодоракиса. Слушајући његова непревазиђена дела, подсетили смо се како је овај велики уметник активно пружао подршку нашем народу када му је било најтеже, храбро се супростављајући онима који су 1999. године насиљем покушали да нанесу неправду малом, али поносном народу.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter