• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna rukovodstvo opstine u novom poduhvatu kapitalne investicije u kompletnu obnovu i nove rekonstrukcije vaznih saobracajnica u staropazovackoj opstiniДео локалног пута од Старих Бановаца према оближњој шљункари, који је био оштећен и услед појачаног саобраћаја у лошем стању, ускоро ће бити комплетно реконструисан. Припремни радови су почели ових дана, саобраћај се још увек одвија у оба смера, успорено, па је потребна додатна пажња свих учесника у саобраћају. Ови радови су део пројекта уређења путног правца Стари Бановци – Белегиш. Уређење свих локалних путева је приоритет у овој и наредној години, изјавио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и најавио још један велики пројекат, реконструкцију пута од Старих Бановаца до Крњешеваца.

„Од Старих Бановаца према Новој Пазови, пут који је због велике фреквентности саобраћаја кроз Индустријску зону у веома лошем стању, радиће се комплетно. Пројекат је тренутно на одобрењу од стране Владе Републике Србије, а након одобрења пројекат ће бити реализован по принципу јавно – приватног партнерства по деловима, на пример од „Путника“ у Старој Пазови ка Војки и од уласка у Нову Пазову (два алтернативна нова уласка у Нову Пазову). Вредност инвестиције процењена је на око 950 милиона динара, тачан износ ће бити познат када се распише конкурс.“

Расписивање конкурса се очекује од половине новембра месеца ове године. Већ следеће године се предвиђа коплетно уређење путева у Подунављу, од којих су неки већ уређени, а неки ће бити спојени са Општином Инђија, конкретније од искључења са аутопута Е-75 код Нових Бановаца до укључења код Крчедина.

„Радићемо све оно што није урађено у том делу општине. Након реконструкција поменутих путева, наша општина била би потпуно уређена што се тиче локалне путне инфраструктуре“, додао је председник Радиновић и истакао да су ово све обимни послови, јер се не ради о само пресвлачењу асфалта путева, већ о комплетној реконструкцији, због чега ће радови трајати дуже.

Због одличне сарадње са Владом Републике Србије и досадашњих успешних заједничких улагања, сви пројекти се углавном реализују у сарадњи са републичким органима.

Након што је, пре неколико година, асфалтирано више од 45 км улица по насељима Општине, садашњи радови на локалним путевима представљају још обимнији и комплекснији инфраструктурни пројекат.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter