• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna ogromna kolicina padavina i akumulacija kisnice na najnizim tackama stvorila probleme gradjanima staropazovacke opstineНа територији општине Стара Пазова у ноћи између недеље и понедељка пала је рекордна количина кише, чак 197 литара, знатно више него што је то био случај са временским непогодама које су погодиле Србију у мају 2014. године. Канали поред улица у насељу су били пуни воде, а воде је услед преливања и велике акумулације кишнице у кратком временском интервалу било и на асфалту и тротоарима, чак и на местима где постоји беспрекорна кишна канализација.

Одмах по сагледавању последица ове временске непогоде председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић са својим сарадницима, обишао је најкритичније улице у Новој Пазови и Новим Бановцима. У појединим улицама у Новој Пазови, висина воде је досезала и до један метар. По хитном налогу, механизација јавних предузећа је одмах реаговала и 24 часа дневно су цистерне и људство радили на црпљењу воде.

„Током ноћи смо са цистернама црпили воду из најкритичнијих улица у Новој Пазови и Новим Бановцима. Сада је ситуација много боља, ноћас је то изгледало катастрофално, верујте. Ми из општинског кризног штаба смо на терену од ноћас и могу рећи да се стање побољшава. Свака част вредним радницима јавних комуналних предузећа, који су целу ноћ радили на црпљењу воде и чишћењу запушених одвода. Успели су да санирају све проблеме у скоро свим насељима, мања количина воде је остала још у појединим улицама у Новој Пазови и сва механизација је усмерена на те тачке.“, изјавио је приликом обиласка поплављених улица, први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић.

Према извештајима служби јавних предузећа, које су на терену због веома велике количине падавина, коју није могла физички да прими кишна канализација, те присуства подземних вода у поменутим деловима насеља, које су и ранијих година након већих падавина правиле проблеме, дошло је до загушења и фекалне и кишне канализације, застоја и накупљања воде на асфалту. Захваљујући брзој интервенцији општинског кризног штаба и јавних комуналних предузећа, у већини случајева спречена је већа штета на објектима кућа. Штаб за ванредне ситуације ће у наредном периоду процењивати основе за евентуалну накнаду штете настале током временских непогода на територији општине Стара Пазова.

Велику захвалност председник Радиновић је током боравка на терену упутио и грађанима Нове Пазове, који су заједно са члановима општинског штаба, помагали радницима на црпљењу воде, али и свим осталим станарима, чије улице су такође биле поплављене, што су показали солидарност и смиреност, јер током радова није забележен ниједан инцидент, иако су грађани махом били уплашени због брзог пораста воде у улицама.

Хидроинжењери на најкритичнијим тачкама у насељима

У наредном периоду, по одлуци руководства, Општина Стара Пазова ће ангажовати хидроинжењере који ће уз помоћ водопривредних предузећа „Галовица“ и „Воде Војводине“ наредних дана обићи најкритичније улице у најнижим деловима насеља Општине, где се вода често задржава након падавина, како би пронашли трајно решење овог понављајућег проблема.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter