• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna predlozena inicijativa za osnivanje razvojnog centra u staroj pazovi u cilju uskladjivanja obrazovnog sistema za potrebe privredeНа недавно одржаној седници Привредног савета општине Стара Пазова покренута је иницијатива за оснивање Развојног центра, који за циљ има усклађивање образовног система са потребама растуће привреде у старопазовачкој Општини.

О овој веома, у практичном смислу, значајној теми за нашу Општину, било је речи и на ранијим састанцима представника општине Стара Пазова, Министарства просвете и немачке компаније „MTU Aero Engines“, водећег светског лидера у сервису, одржавању, поправци и ремонту ваздухопловних мотора.

Управо за потребе ове компаније, од следеће године, у старопазовачкој средњој Техничкој школи биће отворени нови образовни профили по дуалном моделу:
– бравар – заваривач
– оператер машинске обраде
а компанија МТУ ће помоћи техничко опремање радионице за наставу у циљу стварања адекватних будућих људских ресурса.

„Компанија МТУ данас овде у Старој Пазови отвара историјску страницу на локалу, где ће својим примером показати како се правилно припремају нови кадрови за нове модерне технологије и рад младих у производњи по највишим стандардима авио-индустрије. МТУ је одличан пример компаније инвеститора, која уме да се повеже са локалном заједницом, професионално и стратешки за будући развој привреде и локалног тржишта кадрова за запослење. Нови модел образовања и обука кроз праску у Техничкој школи ће бити велики корак за младе људе, који желе да граде своју каријеру и будућност у својој Општини, добијајући запослење у струци одмах по завршетку свог образовања“, закључио је председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, говорећи о актуелној теми о којој је било речи на састанку са представницима Министарства просвете, науке и технолошког развоја и привредника са територије општине Стара Пазова.

Пројекат са компанијом МТУ је само један сегмент у коме Општина активно учествује јер смо протеклих година значајна средства издвајали управо у област школства, желећи да пружимо максимално добре услове за наше ђаке. У случају овог пројекта поред подразумеваних урбанистичких и административних процедура ми смо као Општина израдили и пројекат за реконструкцију радионице Техничке школе, која почиње ускоро, а очекујемо и велику инвестицију изградње нове школе намењене образовању стручних кадрова за привреду у општини Стара Пазова.

Седници Привредног савета, која је одржана у Спортском центру ФСС, присуствовале су Марина Савић, заменица председника Општине Стара Пазова, проф. др Габријела Грујић, помоћница министра просвете за дуално и предузетничко образовање и васпитање као и заинтересовани чланови Привредног савета.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter