• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna akcija ozelenjavanja svih mesta u opstini se nastavlja primer slede i kompanijeПракса оплемењивања општине Стара Пазова зеленилом спроводи се годинама уназад, али је акценат на ову област стављен нарочито у 2021. години. Тако је од јануара до почетка месеца маја у свим местима старопазовачке Општине, у континуираној акцији локалне самоуправе, од стране ЈП Чистоћа Стара Пазова засађено више од 5.500 садница, које представљају значајан корак у одржавању и стварању важних еколошких стандарда за живот грађана.

Следећи добар пример праксе на сличан начин почеле су да се укључују и компаније које послују на територији Општине, чији се број протеклих година повећава. Данас је симболичним сађењем саднице црвеног храста у парку у Старој Пазови управо једна од компанија најавила донацију око 100 садница, које ће, од јесени својим зеленилом, красити више локација у нашој Општини.

„Компанија „Еко унија“ је својом делатношћу показала изузетну одговорност и добру сарадњу када је очување природе у питању. Лично верујем да је свест о неопходности пажљивог односа према у средини у којој живимо веома важна, а сведоци смо да повремено имамо проблема са дивљим депонијама које се, због неодговорности појединаца, нажалост појављују буквално преко ноћи. Настојимо да такве појаве као локална самоуправа брзо санирамо, како би адекватно заштитили окружење од штетних последница, а са друге стране, овакве позитивне примере попут компаније „Еко унија“, али и других друштвено одговорних компанија, да похвалимо, али и да увек подржимо здраву и добру иницијативу. Када би сви грађани овако поступали одговорно, за кратко време имали би лепу, зелену општину Стара Пазова.

На крају желим да нагласим да ћемо ми, као локална самоуправа, наставити са послом који смо почели, када је озелењавање и садња дрвећа у питању. Како смо у масовним акцијама садили овог пролећа, затим данас овде у парку, тако ћемо и на јесен. Преостаје да позовем и охрабрим наше привреднике да се укључе и дају свој допринос“, нагласио је у разговору са медијима председник Ђорђе Радиновић.

„Овај прелепи парк у Старој Пазови од данас ће красити још једно лепо дрво, а нашој компанији је велика част да најавимо додатних 100 садница које ће наћи своје место на неколико локација на територији Општине већ у септембру ове године. Захваљујемо Општини Стара Пазова, њеном руководству и ЈП Чистоћа Стара Пазова на подршци и разумевању, а и у наредном периоду се надамо доброј и квалитетној сарадњи на задовољство свих“, поручили су овом приликом из компаније „Еко унија“.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter