• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna pazljivkova smotra 25022020 za predskolce i osnovce prvog i drugog razreda u skolama nase opstineУ организацији Агенције за безбедност саобраћаја ове године ће бити организован пројекат "Пажљивкова смотра" у 50 локалних самоуправа на територији Србије, чиме ће бити обухваћено више од 70 000 малишана. Пројекат је осмишљен као вид образовно-забавног карактера где ће деца предшколског и првг и другог разреда кроз такмичење из познавања безбедности саобраћаја савладати основна правила као најмлађи учесници саобраћаја.

Агенција је увидела потребу да се све сфере друштва, почев од родитеља, школа и вртића па до државних институција активирају на овом пољу како бисмо едуковали најмлађе када је безбедност саобраћаја у питању. Вишегодишња искуства и истраживања су показала да се недовољно пажње посвећује овом проблему, те да најмлађи учесници у саобраћају не знају како се на правилан начин крећу тротоаром, како се прелази улица, како се вози бицикл, и слично. Идеја самог пројекта је да се деца узраста од 5-8 година користећи бојанку и књигу Пажљивкова правила савладају основе безбедности саобраћаја, а све кроз забавно едукативни садржај. Маскота пројекта је добро познати малишан Пажљивко, који ће своје знање пренети на млађе другаре.

Овим пројектом ће бити обухваћени све малишани предшколског узраста и првог и другог разреда у школама и вртићима на територији наше општине, односно 1300 основаца и око 650 деце у предшколским установама. Уз подршку локалног Савета за безбедност и управе школских станова, преко 100 просветних радника је укључено у организацију такмичења. Све је замишљено као школско, општинско, регинаонално и републичко такмичење, а за најбоље екипе и менторе обезбеђене су вредне награде. Школско такмичење на територији општине Стара Пазова одржаће се 25. фебруара, док ће датум општинске смотре бити касније заказан.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter