• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna u staroj pazovi odrzana obuka novi pristupi i metodologije u upravljanju javnom imovinomИзградња капацитета у области управљања јавном имовином запослених у општинама Стара Пазова и Рума, једна је од активности која ће се реализовати кроз пројекат „Интегрисани приступ управљању јавном својином у општинама Стара Пазова и Рума” у оквиру грант шеме програма Exchange 5.

У оквиру обуке "Нови приступи и методологије у управљању јавном имовином" која је одржана 30. августа 2019. године, у просторијама Општинске управе у Старој Пазови, 13 службеника имало је прилику да унапреде своја знања о најважнијим законским оквирима у области уписа права јавне својине ЈЛС, примерима добре праксе управљања општинском имовином у Србији и у региону, као и о обавезним подацима евиденције јавне имовине.

Посебна пажња посвећена је примерима добре праксе у организацији теренског пописа општинске имовине и базе података јавне имовине ЈЛС.

Обука одржана у Старој Пазови, друга је од шест планираних обука које ће бити организоване за општинске службенике у Старој Пазови и Руми у оквиру овог пројекта, који има за циљ да допринесе унапређењу локалне економије путем интегрисаног управљања јавном својином у општинама Стара Пазови и Рума.

Пројекат се реализује у оквиру Програма Exchange 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU).

Програм Exchange 5 је намењен градовима и општинама у Србији, као подршка за ефикасно управљање имовином и подршка у стратешком планирању и програмском буџетирању. Главни модалитети подршке су додељивање средстава градовима и општинама путем грант шеме и техничка помоћ.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter