• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-osamnaesta-sednica-privrednog-saveta-opstine-stara-pazovaУ четвртак, 31.01.2019. се у сали Куће фудбала (Спортског центра ФСС-а), у Старој Пазови одржавна је седница Привредног савета општине Стара Пазова.

Програмом седнице било је предвиђено да се говори о буџету Општине Стара Пазова за 2019. годину, о чему је излагао председник општине Ђорђе Радиновић, који је изнео податке о кључним капиталним, инфраструктурним инвестицијама на територији старопазовачке Општине.

Затим је Дивна Стефановић, начелник Одељења за јавне приходе изнела новине из измени Закона о порезу на имовину (Сл.гласник РС број 95/2018) – Промена у опорезивању неизграђеног грађевинског земљишта.

О примени Закона о инспекцијском надзору (Сл. гласник РС број: 36/15, 44/18 и 95/18) присутнима се обратила Зорица Јанчић, начелник Одељења за инспекцијске послове и комуналне делатности.

Међу важним темама састанка био је и предлог Одлуке о изради Стратегије одрживог развоја општине Стара Пазова за период 2021-2031. године. Марина Савић, помоћник председника Општине за економски развој и стратешки маркетинг говорила је о обавези локалне јединице да постоји поменута стратегија, као и о улози, значају и практичној примени Стратегије.

Састанак је завршен са презентацијом Јавног позива РАС-а “Програм интернационализације МСП у 2019. години“, коју је изнела Тања Мијајловић РРА Срем.

Да подсетимо, Привредни савет општине Стара Пазова је формиран 24.03.2011. године са циљем стварање што бољег привредног амбијента, који ће имати саветодавну улогу и бити спрега између привредника и локалне самоуправе.

Председник Привредног савета је председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић. Привредни савет је од почетка 2013. године одржао седамнаестест састанака, а овај осамнаести по реду је прва седница од формирања Савета у проширеном сазиву.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter