• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Плакета за изузетни допринос у инклузији РомаДа рад и залагање у континуитету неоспорно дају резултате доказ је и Плакета Ромског националног савета, коју је Општина Стара Пазова недавно добила за допринос инклузији Рома. Све активности у поменутом циљу на територији Општине Стара Пазова поверене су општинској Канцеларији за инклузију Рома, а за неколико година рада евидетнирана су значајна побољшања квалитета живота Рома и то је процес који и даље траје.

Критеријуми за добијање Плакете, коју је поред старопазовачке Општине добило само шест општина на националном нивоу, су засновани на пресеку стања на терену, побољшању у области обазовања, запошљавања, здравства, становања и културе за Ромску популацију, посебно у оквиру сарадње са ромским Oрганизацијама цивилног друштва (НВО).

Захваљујући досадашњим резултатима, наша Општина је и овим признањем потврђена и препозната као локална самоуправа у којој се бележи тенденција пораста броја ромских ученика у средњим школама, као средина у којој се подстиче образовање на различите начине кроз мере подршке, попут једнократних помоћи, бесплатног школског прибора и таблет рачунара најбољим ученицима итд. Важно место заузимају и финансијска издвајања Општине намењена за неговање т радиције и културе код Рома, као и средства за активности ромских НВО.

Осим Канцеларије за инклузију Рома, у Општини Стара Пазова постоје педагошки асистенти, здравствени медијатор, а један од резултата је и актуелни стратешки документ - Локални акциони план.

И у наредном периоду Општина Стара Пазова ће настојати да, кроз рад Канцеларије за инклузију Рома, омогући још боље и обухватније укључивање Рома свих узраста у активности које, без разлике, припадају сваком члану једног модерног и цивилизованог друштва.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter