• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Пријатељска посета општинама у Републици ХрватскојНа позив који су упутиле општине Кистање, Бискупија и Ервеник из Републике Хрватске, председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић са својим сарадницима боравио je у пријатељској посети у периоду од 17. до 20. августа.

У сусрету са представницима наведених општина председник Радиновић је истакао значај добрих односа, који се међусобно негују између ових локалних самоуправа и Општине Стара Пазова. Он се нарочито осврнуо на чињеницу да Кистање, Бискупија и Ервеник, спадају у групу ретких општина у Републици Хрватској у којима већину чине Срби, и подсетио на блиску повезаност становништва Општине Стара Пазова са становништвом поменутих општина.

Приликом ове посете први човек наше Општине је обишао и древни манастир Крка, који је један од најважнијих историјских и духовних центара. Ту се сусрео и са преосвећеним владиком далматинским Фотијем, а у знак пажње и скромног доприноса опстанку ове светиње, председник је манастиру приложио пригодан поклон, који ће бити кориштен за потребе црквених обреда.

Погледајте фотографије

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter