• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

На ванредној конференцији за новинаре, која се одржала у просторијама Општинске управе, и коју је сазвао председник општине Стара Пазова, господин Горан Јовић, обелодањена је информација коју су грађани старопазовачке општине дуго ишчекивали. Наиме, судски спор између Општине Стара Пазова и Центросрем промета који је трајао нешто више од осам година је окончан. Општина Стара Пазова добила је спор и зграда хотела "Срем" је званично у њеном власништву.

"Веома сам срећан и задовољан што је једна од најлепших и најстаријих културно уметничких зграда поново у власниству Општине. Предратни власници хотела, породица Петровић, је поднела захтев за реституцију. До завршетка процеса реституције, Општина ће бити власник објекта." - нагласио је први човек старопазовачке општине.

Некадашњем хотелу "Срем" вратиће се стари сјај, и у наредном периоду објекат ће се вратити у првобитно стање, онако како то предвиђа Завод за заштиту споменика културе. Локали са улице ће се затворити и зграда ће поново бити понос свих грађана старопазовачке општине. Председник Јовић је истакао да су људи из "Центросрем промета" били веома коректни у судском процесу и да су након одлука поступили онако како закон налаже. Уколико процес реституције буде у корист породице Петровић, разговараће се о томе да објекат остане у власништву Општине и да надаље сачува своју историјску вредност.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter