• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

gorenje-glavneВлада Србије и словеначка компанија "Горење" потписале су данас уговор о изградњи нове фабрике расхладних уређаја у Ваљеву, у коју ће бити уложено 20 милиона евра, и уговор о проширењу производње бојлера у Старој Пазови, што ће донети нових 100 радних места. Уговор су потписали потпредседница Владе Србије Верица Калановић, члан управе "Горења" Бранко Апат, ваљевски градоначелник Зоран Јаковљевић, и испред општине Стара Пазова председник Горан Јовић.

Свако ново радно место је веома значајно, а у наредних годину дана отвориће се 100 нових радних места, и  изузетно је важно да отварамо нову еру када је у питању еколошка свест и еколошка заштита у општини Стара Пазова. Компанија Горење ће у Старој Пазови отворити Рециклажни центар, у којем велики број људи неће наћи само запослење, него у којем ћемо спречити ширење грубог електронскког отпада, што је био проблем претходних година. “- истакао је први човек старопазовачке општине.
Председник је подсетио на број дивљих депонија, где се одлагала и покварена бела техника. У наредном периоду грађани ће добити новац, када тај исти отпад донесу у Рециклажни центар, и самим тим спрече загађивање животне средине.

Потпредседница Владе Србије Верица Калановић додала је да је значај у отварању нових радних места заиста велик за Србију. “Горење је наш традиционални партнер, који се и у Старој Пазови јако добро развио” истакла је Верица Калановић, и обилазећи погоне фабрике, исту је упоредила са крагујевачким Фиатом.
Председник компаније "Горење" Фрањо Бобинац истакао је да ће се број запослених у фабрикама Горења у Србији, који сада износи 1.100, од средине ове године увећати, вероватно, на више од 1.500. Србија има веома добре подстицаје за стране инвеститоре и јасно артикулисану политику да су страна улагања добродошла, тако да није случајно што је "Горење" одлучило да улаже баш у њој, где има и добављаче за своје фабрике.”- рекао је Бобинац.

Изградња нове фабрике у Ваљеву, на 30.000 квадратних метара, треба да буде завршена за годину и по и да омогући да се удвостручи производња фрижидера и замрзивача на милион комада годишње. Изградњом друге фабрике у Ваљеву, "Горење" ће у Србији укупно запослити 1.500 радника, уз улагања преко 70 милиона евра Поред Ваљева, "Горење" у Србији има и фабрику бојлера у Старој Пазови и фабрику за монтажу веш машина у Зајечару. 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter