• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

grb thumbU skladu sa članom 50. Zakona o planiranju i izgradnji („Službeni glasnik RS“, br. 72/09, 81/09 – ispravka, 64/10 – US, 24/11, 121/12, 42/13-US, 50/13-US, 98/13-US, 132/14, 145/14, 83/18, 31/2019, 37/2019-dr.zakon, 9/20, 52/21 i 62/23), čl. 55-68. Pravilnika o sadržini, načinu i postupku izrade dokumenata prostornog i urbanističkog planiranja („Sl. glasnik RS“, br. 32/19) i čl. 5. i 19. Zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, broj 135/04 i 88/10) Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine oglašava Javni uvid u nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje „Istočni Srem“ i izveštaj o strateškoj proceni uticaja izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje „Istočni Srem“ na životnu sredinu.

Nacrt Izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje „Istočni Srem“ (u daljem tekstu: Nacrt Izmena i dopuna Prostornog plana) i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje „Istočni Srem“ na životnu sredinu (u daljem tekstu: Izveštaj o strateškoj proceni uticaja) obuhvata deo teritorija jedinica lokalnih samouprava: opština Inđija, Ruma, Irig, Stara Pazova i Pećinci i grada Sremska Mitrovica.

1. Javni uvid u Nacrt Izmena i dopuna Prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja, održaće se u trajanju od 30 dana, od 18.01.2024. godine do 16.02.2024. godine.
Nacrt Izmena i dopuna Prostornog plana sa kompletom referalnih karata i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja biće izloženi na javni uvid i dostupni na uvid zainteresovanoj javnosti:

  • - u digitalnom obliku na zvaničnoj internet adresi Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine (www.ekourbapv.vojvodina.gov.rs) i u analognom obliku u prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Bulevar Mihajla Pupina 16, Novi Sad;
  • - U analognom i digitalnom obliku u prostorijama organa nadležnih za poslove prostornog planiranja i urbanizma Grada Sremska Mitrovica i Opština Inđija, Ruma, Irig, Stara Pazova i Pećinci.

Javna prezentacija Nacrta Prostornog plana i Izveštaja o strateškoj proceni uticaja biće održana u zgradi Opštinske uprave Opštine Inđija, Cara Dušana broj 1, Inđija 2, 06.02.2024. godine sa početkom u 11:00 časova.

Primedbe na Nacrt Prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja, fizička i pravna lica mogu dostaviti, isključivo u pisanom obliku, Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine, Bulevar Mihajla Pupina br. 16, 21000 Novi Sad, ili preko organa jedinica lokalne samouprave u obuhvatu plana nadležnih za poslove urbanizma, u toku trajanja javnog uvida, do 16.02.2024. godine.

Javna sednica Komisije za javni uvid održaće se 28.02.2024. godine u zgradi Pokrajinske vlade, Banovinski prolaz bb, Novi Sad, u žutom salonu, sa početkom u 15,00 časova.

2. U skladu sa odredbama člana 50. Zakona o planiranju i izgradnji, o izvršenom javnom uvidu nadležni organ, odnosno Komisija, će sačiniti Izveštaj o obavljenom javnom uvidu i dostaviti ga Nosiocu izrade Plana - Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Preuzmite dokumenta:

Tekst oglasa

Izmene i dopune prostornog plana - nacrt

Izveštaj o strateškoj proceni uticaja

Zaštita prirodnih i kulturnih dobara

Prirodni resursi, zone negativnih uticaja

Posebna namena prostora

Infrastrukturni sistemi

Prirodni resursi i zaštita životne sredine

Zaštita prirodnih i kulturnih dobara

Karta sprovođenja

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije