• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

P.U. "POLETARAC", Stara Pazova

Adresa: Vladimira Hurbana 13
Telefon: 022/310-223
Faks: 022/310-565

P. U. "POLETARAC" iz Stare Pazove je prva predškolska ustanova osnovana na teritoriji naše opštine. Postoji od 1973. godine. Sa radom se počelo u Staroj i Novoj Pazovi, sa 396 upisane dece. Ukupan broj zaposlenih, u prvoj godini je bio 25. U međuvremenu, rasli smo i razvijali se. U novembru 1990. godine otvaraju se jaslene grupe za decu uzrasta do tri godine. Danas, naša ustanova ima svoje objekte u Staroj Pazovi, Novoj Pazovi, Golubincima, Vojki i Krnješevcima. Ukupno 1320 dece upisano u 55 grupa, i 152 zaposlenih. Od toga, 28 medicinskih sestara, 74 vaspitača i 3 stručna saradika.

Broj vaspitnoobrazovnih grupa:

  • jaslene – 12
  • celodnevni boravak – 31
  • poludnevni boravak – 12

Vaspitnoobrazovni rad se realizuje na srpskom i slovačkom jeziku. Dnevno se, u kuhinjama u Staroj i Novoj Pazovi, pripremi u proseku oko 1800 obroka (doručak, užina, ručak). U više navrata, ustanova se predstavljala na stručnim susretima vaspitača, madicinskih sestara i stručnih saradnika sa stručnim radovima kroz koje su prikazani primeri dobre prakse iz našeg vrtića. Uključeni smo u projekat "Za čistije i zelenije škole". Posebne rezultate i pohvale ostvarujemo u oblasti dečjeg dramskog stvaralaštva. Ustanova podržava akreditovani program za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju: "Razvijanje timskog rada putem asertivnih veština u komunikaciji".

Naši saradnici:

SO Stara Pazova, vrtići, osnovne škole na teritoriji opštine, Dom zdravlja, Centar za kulturu, Centar za socijalni rad, Feniks, Nacionalno veće Slovaka, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju, mediji ...

P.U. "RADOST", Novi Banovci

Telefon: 022/310-631
Internet prezentacija: www.puradost.org.rs
Elektronska pošta: dvradost@yahoo.com

Predškolska Ustanova "Radost" iz Novih Banovaca u svom sastavu broji pet objekata sa 24 vaspitne grupe. Objekti su smešteni u svim mestima Podunavlja (Surduk, Belegiš, Stari Banovci, Banovci-Dunav i Novi Banovci). Kapaciteti su raspoređeni na 4 grupe jaslenog uzrasta, 8 grupa pripremnog predškolskog programa i 12 grupa celodnevnog programa. Jedini objekat u sastavu ustanove koji je namenski građen, je centralni objekat u naselju Banovci-Dunav. Postoji potreba izgradnje namenskog objekta u Starim Banovcima i Novim Banovcima, ali i proširenja kapaciteta centralnog objekta kako bi se u što većoj meri zadovoljile potrebe smeštanja dece iz ovog dela Podunavlja. Vaspitno-obrazovni rad u Ustanovi, odvija se po modelu A, i to u svim vaspitnim grupama. Svo naše vaspitno-obrazovno osoblje je adekvatno i stručno osposobljeno. U ustanovi radi 32 vaspitačice,8 medicinskih sestara, 1 stručna saradnica za vaspitno-obrazovni rad (pedagog-psiholog), nutricionista i sestra na preventivno-zdravstvenoj zaštiti. Direktorka je dipl.soc. radnik Verica Popović. Jezik na kome se ostvaruje vaspitno-obrazovni rad je srpski, što je u skladu sa strukturom stanovništva na lokalu.

Ustanova je donela Razvojni plan za period od tri godine(2007/08 do 2010/11) u kojem je izlistala prioritete razvoja: proširenje prostornih kapaciteta za obuhvat dece, negovanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa među zaposlenima, uvođenje novih oblika i aktivnosti u radu sa decom i uvođenje nove organizacije rada ustanove u skladu sa potrebama dece, roditelja i zaposlenih. U ovoj dečijoj ustanovi realizuje se nekoliko programa za decu koji su odraz savremenih tedencija u predškolskoj vaspitno-obrazovnoj delatnosti - "Vrtić kao porodični centar", "Akciono istraživanje-razvijanje kurikuluma", kao i programi koji se odnose na ekološke, kreativne i umetničke aktivnosti u radu sa decom. Važna odrednica u radu ove predškolske ustanove je saradnja sa porodicom, što je osnova uspešnog vaspitanja i obrazovanja dece.

U programu predškolske ustanove je ponuđeno preko 15 oblika saradnje sa porodicom (škola za roditelje, tribine za roditelje, biblioteka za roditelje, radionice različitog tipa, savetovalište i drugo).

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije