• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna predsednik radinovic i direktor kompanije mtu otvorili novi objekat pu poletaracSvečanim presecanjem vrpce, u petak, 15. septembra 2023. godine, otvoren je novi objekat u okviru Predškolske ustanove „Poletarac“, koji se nalazi u sklopu nemačke kompanije „MTU“. Savremeno opremljen i izgrađen objekat simboličnog naziva „Aviončić“ svečano su otvorili predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i generalni direktor kompanije „MTU“, Rejner Beker, a u novom objektu od početka septembra borave deca zaposlenih u kompaniji „MTU“, ali i deca iz lokalne zajednice.

„Izuzetno sam ponosan na samu činjenicu da ovaj nemački gigant posluje na teritoriji naše opštine, a radostan sam što smo zajedničkim snagama uspeli da ostvarimo jedan, za građane jako bitan projekat, izgradnja novog objekta vrtića. Pružanje mogućnosti za smeštaj dece zaposlenih je važan faktor za postizanje ravnoteže između poslovnih i porodičnih obaveza. Ovaj vrtić će omogućiti roditeljima da se fokusiraju na svoj posao, znajući da su im deca sigurna i zbrinuta u blizini“, naglasio je predsednik Radinović. Generalni direktor kompanije, Rejner Beker, istakao je veliki značaj ulaganja u obrazovanje dece. Dodao je da ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije bilo pomoći zaposlenih, ali i Opštine koja je pružila ogromnu podršku u realizaciji. Podsetio je na činjenicu da u zajedničkoj sinergiji Opština i „MTU“ rade i na još jednom veoma bitnom projektu u oblasti obrazovanja – izgradnji i opremanju novog objekta Tehničke škole u Staroj Pazovi.

Radovi na izgradnji novog objekta vrtića, ali i pripadajućeg igrališta počeli su u martu ove godine, a ozbiljnost Opštine Stara Pazova i kompanije MTU, kada je ulaganje u obrazovni sistem u pitanju, pokazuje i činjenica da su kompletni radovi završeni već u avgustu mesecu. Vrtić je redovno krenuo sa radom 04. septembra. U sklopu vrtića nalazi se pet edukativnih jedinica za pet različitih uzrasnih grupa sa jednom multifunkcionalnom salom. Igralište vrtića sa različitim dečijim mobilijarom za igru prostire se na 1500 metara kvadratnih. Tokom izgradnje i planiranja samog objekta i dvorišta ispoštovani su svi propisani standardi Ministarstva prosvete Republike Srbije. Ovo je jedinstveni projekat na teritoriji opštine Stara Pazova nastao odličnom saradnjom lokalne samouprave i nemačke kompanije MTU.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije