• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-sve-djake-prvake-opstina-obradovala-poklon-kompletima-udzbenikaOvog septembra u đačke klupe u opštini Stara Pazova, po prvi put, selo je 646 učenika. Da bi učenici, a i roditelji što komotnije prevazišli ovaj početak, uz olakšicu u kućnom budžetu, lokalna samouprava je, na inicijativu predsednika Opštine gospodina Đorđa Radinovića, i ove godine obezbedila novac za nabavku školskih udžbenika za učenike prvih razreda, kao i za nabavku neophodnih školskih pribora.

Prve radne nedelje nove školske godine, svi učenici prvih razreda, upisanih u devet osnovnih škola na teritoriji opštine dobili su komplete školskih knjiga i pribore.

"Pomoć lokalne samouprave, koja je usmerena u oblast obrazovanja u opštini Stara Pazova, je višestruka. Dokaz u praksi da je to ispravna strateška odluka proizilazi iz činjenice da, iz godine u godinu, imamo sve veći broj studenata, odličnih učenika srednjih i osnovnih škola, da osvajamo najveća priznanja na takmičenjima, kako u zemlji, tako i van njenih granica. Obrazovanje je važno za omladinu, za bolju budućnost naše Opštine, koja se zbog svog kontinuiranog razvoja pozicionirala među najuspešnije u Srbiji", poručio je predsednik Opštine Đorđe Radinović, a zatim dodao da „jedna privredno uspešna Opština, kakva je naša, svakako treba da bude jaka podrška roditeljstvu i povećanju broja dece. Svim učenicima prvih razreda želim da zavole školu, da svoje obaveze prihvate sa odgovornošću i da nakon školovanja postanu uspešni ljudi, koji će svoja znanja založiti za budućnost svoje Opštine.“

Pored prvog čoveka staropazovačke opštine, Đorđa Radinovića, srećan početak školovanja i uspeh u daljem obrazovanju, uz prigodno druženje sa prvacima i njihovim učiteljima, poželeli su i predsednik SO Stara Pazova Goran Jović, zamenik predsednika, Milan Beara, pomoćnici predsednika, Vladimir Jovanović i Branislava Mali, načelnik odeljenja za društvene delatnosti, Željko Šolaja i opštinska prosvetna inspektorka, Mileva Ljubinković.

Nabavka udžbenika i školskog pribora za učenike prvih razreda samo je jedan vid pomoći i podrške koju Opština Stara Pazova usmerava na obrazovanje. Svake godine, u zavisnosti od prioriteta, planom investicija u infrastrukturne radove, ulaže se u rekonstukcije ili sanacije školskih objekata. Nagrađuju se za svoj trud i zalaganje i najuspešniji učenici osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi nastavnici i profesori vrednim nagradama (novčane nagrade, moderni tablet uređaji, mini muzički plejeri, eksterne baterije za mobilne uređaje, enciklopedijska izdanja knjiga poznatih izdavača), a osnovci koje nastavnička veća škola izdvoje kao najvrednije, nagrađuju se i petnaestodnevnim, edukativnim putovanjem na grčko ostrvo Krf. Ni oni malo stariji nisu zaboravljeni, za sve mlade talente – studente, svake godine raspisuje se Konkurs za dodelu novčanih sredstava. Takođe, Opština Stara Pazova godinama unazad regresira i prevoz učenika i studenata do njihovih obrazovnih ustanova.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije