• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-nastavljena-tradicija-nagradjivanja-najuspesnijih-ucenika-opstina-stara-pazova-ove-godine-nagradila-preko-270-ucenika-i-70-prosvetnih-radnikaI dok je kraj avgusta predodređen za pripreme đaka za početak nove školske godine, u Opštini Stara Pazova se u ovo vreme analiziraju rezultati i dostignuća učenika i nastavnika iz prethodne školske godine i pripremaju vredne nagrade. Ove godine, poslednjeg avgustovskog dana, nagrađen je, do sada, rekordan broj učenika, preko 270 učenika i 70 nastavnika i vaspitača.

Za odličan uspeh, vladanje i odnos prema školi i školskim obavezama, nagrađeno je 15 učenika generacije modernim tablet uređajima i prenosivim eksternim baterijama. 82 učenika, nosilaca „Vukove“ diplome nagrađeno je sa tablet uređajima, a oko 170 učenika, koji su bili uspešni na međunarodnim, republičkim i okružnim takmičenjima nagrađeno je vrednim novčanim nagradama. Sve nagrađene kategorije dobile su i zvanične Pohvalnice Opštine Stara Pazova.

Praćeno glasnim aplauzima, u prepunoj skupštinskoj sali, nagrade učenicima, nastavnicima i vaspitačima dodelili su Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova i Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti.

„Drago mi je da vas ove godine vidim u još većem broju. Vi ste dokaz da se svaka naša podrška vama, koji se trudite da steknete obrazovanje, vraća na najbolji način. Vaš marljiv rad i odličan uspeh daleko se čuju, a rezultati tog rada našu opštinu svrstavaju u sam vrh i zato vam se u ime naše lokalne samouprave zahvaljujem i želim vam još uspešniji nastavak školovanja. Siguran sam da će mnogi od vas, ako ne i svi, postići mnogo u životu. Treba da je ponosna svaka opština koja ima ovoliko „Vukovaca“ i učenika, koji čak i na međunarodnim takmičenjima postižu odlične rezultate. Svakako da ne smemo da zaboravimo ni roditelje i nastavnike, koji su zajedno sa vama zaslužni za vaš sjajan rezultat. Svima vam se još jednom zahvaljujem i poručujem da će vaša opština uvek biti tu za vas, jer ćete jednoga dana upravo vi nastaviti zajedničku borbu za našu bolju i lepšu Opštinu“ poručio je Đorđe Radinović predsednik opštine, najboljim učenicima na ceremoniji dodele nagrada.

I ove godine "Pravilnikom o nagrađivanju" određeno je da se nagrade i najbolji prosvetni radnici po izboru i predlogu Nastavničkih veća. Po predlogu Aktiva direktora staropazovačke opštine, na ceremoniji je za najboljeg direktora opštinskom Pohvalnicom nagrađen Boško Milojević, direktor starobanovačke osnovne škole.

Opština Stara Pazova godinama unazad regresira prevoz učenika i studenata do njihovih obrazovnih ustanova, 40% od cene mesečne karte za prevoz, Opština obezbeđuje za srednjoškolce i studente koji putuju van teritorije opštine, a 80% od cene mesečne karte, za školarce koji putuju između naselja unutar opštine.

Tradicionalno se kupuje i oprema sve đake prvake školskim udžbenicima i neophodnim priborom. U saradnji sa Patrijaršijom Srpske Pravoslavne Crkve, svake godine nagrađuje petnaestodnevnim edukativnim putovanjem na grčko ostrvo Krf, najuspešnije učenike iz osnovnih škola po izboru nastavničkih veća.

Daje se i podrška mladim talentima – studentima koji imaju prosek ocena preko 9, dodeljuju se novčana sredstva putem Konkursa lokalne samouprave, tako da svake godine, u proseku 60 studenata sa teritorije naše opštine, putem ovog konkursa dobije oko 60.000 dinara.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije