• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstini-stara-pazova-priznanje-vicesampion-lokalnog-razvoja-kategorija-podrska-privrediOpština Stara Pazova dobila je danas još jedno priznanje, kojim je potvrđen doprinos i napredak, koji je ostvarila u oblasti razvoja privrede u poslednjih pet godina. Predsedniku Opštine Stara Pazova, Đorđu Radinoviću, na svečanoj nacionalnoj konferenciji, održanoj u Skupštini grada Beograda, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović i ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, uručili su priznanje namenjeno za najbolje lokalne samouprave „Šampioni lokalnog razvoja“ u kategoriji „Podrška privredi“, koje dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Radio televizija Srbije uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u partnerstvu sa Razvojnom agencijom Srbije.

Ovim priznanjem Opština Stara Pazova je još jednom, od strane značajnih institucija, prepoznata kao primer dobre prakse, koji će se promovisati kao način na koji i druge lokalne samouprave i gradovi u Srbiji mogu da postižu dostignuća u planiranju i brizi o sopstvenom razvoju.

„Pre svega želim da zahvalim na priznanju koje nam je dodeljeno. Izuzetna je čast naći se u društvu predstavnika značajnih državnih institucija i lokalnih samouprava, koje svojim radom doprinose zajedničkom cilju, a to je poboljšanje života svih građana i brži razvoj naše zemlje, koji podrazumeva rad i zalaganje za poboljšanja u najrazličitijim aspektima. Kao predstavnik lokalne samouprave, koja je za jedno od najvažnijih strateških ciljeva zacrtala upravo neprestanu podršku razvoju privrede, obećavam da ćemo nastaviti borbu za povoljno privredno okruženje kako bi u najskorijoj budućnosti privukli još stranih investicija, koje omogućavaju bolju budućnost za naše građane, ali isto tako pronašli najbolje načine kako da pomognemo i domaćim privrednicima na današnjem surovom ekonomskom tržištu“, izjavio je povodom primanja priznanja Đorđe Radinović, predsednik Opštine.

Ove godine na konkursu je u konkurenciji 33 opštine i grada, koji su se prijavili, odrabrano i nagrađeno pet šampiona i pet vicešampiona (među kojima i Opština Stara Pazova), koji su vidljivim reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu, značajno unapredili kvalitet života građana u lokalnoj zajenici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa postojećom privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.

O konkursu „Šampioni lokalnog razvoja“:

Konkurs NALED-a i Radio-televizije Srbije, uz pokroviteljstvo Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i u partnerstvu sa Razvojnom agencijom Srbije, za izbor najboljih praksi u radu gradova i opština i nagradu „Šampioni lokalnog razvoja 2018/19" otvoren je bio do 12. juna. Opštine i gradovi su mogli da se takmiče u pet kategorija - privlačenje investicija, podrška privredi, servis građana, efikasna uprava i promocija turizma i kulture.

Dostignuća gradova i opština ocenjena su u skladu sa pet kriterijuma, i to su primenljivost rešenja, odnosno mogućnost da bude preneto u druge lokalne samouprave, merljivost rezultata i efekata, domet rešenja (na koliko građana ili privrednih subjekata utiče predloženo rešenje i na koji način), odnos troškova i benefita, kao i inovativnost u osmišljavanju rešenja.

Šampioni prvog konkursa iz 2013. godine bili su Beočin, Novi Sad, Niš, Vršac i Zvezdara, dok su vicešampionska zvanja poneli Smederevo, Kruševac, Stara Pazova, Odžaci i Knjaževac. Opština Stara Pazova je 2013. godine ponela vicešampionsku nagradu u kategoriji „Promocija investicija“.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije