• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-180-novih-radnih-mesta-u-novom-lidlovom-logistickom-centru-u-staropazovackoj-industrijskoj-zoniLogistički centar kompanije "Lidl Srbija" otvoren je danas u staropazovačkoj industrijskoj zoni, kao važan deo priprema za otvaranje prodavnica u Srbiji, koje se očekuje do kraja 2018. godine.

Pritiskanjem dugmeta i podizanjem rampe za prvi kamion robe, logistički centar su zvanično otvorili generalni direktor kompanije „Lidl Srbija“ Tomislav Šapina i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice i počasni gosti - Njegova Ekselencija ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Logistički centar kompanije Lidl Srbija se prostire na više od 45.000m², ima kapacitet za skladištenje 30.000 paleta i 120 utovarnih i istovarnih rampi. Jedan je od najvećih objekata u Jugoistočnoj Evropi koji je nosilac LEED Gold sertifikata za poštovanje najviših standarda u održivoj gradnji – zbog korišćenja održivih građevinskih materijala, efikasnije upotrebe vode i smanjenja otpada, bolje energetske performanse zgrada, pa do pružanja boljih uslova za rad – poput kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i obezbeđivanja dnevnog svetla.

U svom obraćanju predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je današnji dan veliki korak ka dostizanju evropskog standarda života u Srbiji, a da će se to dostići do kraja godine, kada najveći maloprodajni lanac u Evropi otvori svoje prodavnice širom Srbije.

„Zadovoljan sam što je Lidl za samo godinu dana uspeo da završi ovaj velelepni objekat i uloži 55 miliona evra istovremeno zapošljavajući 50 podizvođača iz naše zemlje a i 2.000 radnika koji su u tome učestvovali. To je značajna investicija za našu Srbiju, a ne samo za Staru Pazovu“.

Predsednik Srbije je istakao da je zadivljen predanošću sa kojima radnici Lidla obavljaju svoj posao i poručio građanima Srbije da će do njih iz Logističkog centra kompanije „Lidl Srbija“ sigurno doći najkvalitetniji proizvodi, te da se on pri obilasku logističkog centra i sam uverio u to.

„Otvaranje logističkog centra važan je događaj za Lidl, jer smo korak bliže da kroz pažljivo odabran asortiman i naše Lidl brendove, potrošačima u Srbiji ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine, sveže i kvalitetne proizvode, i najbolji odnos cene i kvaliteta. Za Srbiju je ovo potvrda da Lidl dolazi kao dugoročan partner, koji je tu da ostane i da se zajedno razvijamo i unapređujemo“, rekao je generalni direktor „Lidl Srbija“, Tomislav Šapina.

„Ovo je za Opštinu Stara Pazova veliki dan. Ponosni smo na činjenicu da je Lidl, jedan od najpoznatijih trgovinskih giganata u Evropi i šire, kao lider u izuzetno visokim standardima u poslovanju, odredio upravo našu opštinu za centar svog poslovanja. Iskreno zahvaljujem kompaniji na tom poverenju. Današnjim simboličnim podizanjem prve rampe za utovar robe ozvaničili smo početak rada kompanije, koji je konačni ishod partnerskog odnosa, koji smo sa rukovodstvom kompanije ostvarili od prvog susreta, izbora lokacije za distributivni centar, pa sve do završetka izgradnje modernog objekta u kome se danas nalazimo. Pružili smo maksimalnu podršku i za nama je ogroman, uspešno završeni posao. Svojom značajnom investicijom i novim radnim mestima, Lidl Srbija i mi kao lokalna samouprava zajedničkim zalaganjem, kreiramo nove stranice u stvaranju još snažnijeg privrednog ambijenta u opštini Stara Pazova“, naglasio je predsednik Opštine Đorđe Radinović.

Kao značajan investitor i poslodavac, kompanija Lidl Srbija je u proces izgradnje Logističkog centra aktivno uključila srpsku građevinsku industriju angažovanjem domaćih projektantskih, nadzornih i izvođačkih firmi sa ukupno angažovanih 50 podizvođača tokom godinu dana gradnje.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije