• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-iz-pokrajine-7-118-854-dinara-za-prevoz-srednjoskolaca-sa-teritorije-staropazovacke-osptineNakon nedavno potpisanog Ugovora o regresiranju troškova prevoza studenata sa teritorije opštine Stara Pazova, na osnovu koga je lokalna samouprava obezbedila jedan deo, od ukupno neophodnih sredstava na godišnjem nivou, danas je, u cilju podrške mladima koji se školuju, potpisan i Ugovor o dodeli sredstava za prevoz učenika srednjih škola, čime je lokalna samouprava obezbedila dodatnih 7.118.854 dinara. Dobijena sredstva za navedenu namenu, utvrđena su Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za ovu godinu i Programom podrške u obrazovanju učenika i studenata.

Ugovor je Milanu Beari, zameniku predsednika Opštine Stara Pazova, nakon potpisivanja, uručio Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar u sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

S obzirom da veliki broj srednjoškolaca, njih 1.443, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova i koji su upisali neku od srednjih škola u ovoj školskoj godini, putuju do škola, kako međumesnim, tako i međugradskim prevozom u Beograd i Zemun, Opština Stara Pazova, godinama unazad, učestvuje u obezbeđivanju najvećeg dela troškova njihovog prevoza kako bi se omogućile značajne uštede za porodične kućne budžete građana.

„U nameri da motivišemo studente i učenike srednjih škola sa teritorije naše Opštine da postižu što bolje rezultate tokom svog školovanja, odlučili smo da maksimalno pokrivamo troškove njihovog svakodnevnog prevoza. Svake godine izdvajamo značajna sredstva, a za ovu školsku godinu, za pomenutu namenu, isplanirali smo oko 45 miliona dinara. Pozitivno je to što u ovom poduhvatu nismo sami, jer deo podrške dobijamo od pokrajinskih i republičkih sekretarijata i ministarstava, na čije konkurse redovno apliciramo sa uredno popunjenom neophodnom dokumentacijom. Sa dobijenim sredstvima i sredstvima koje opredeljujemo iz budžeta Opštine, direktno pomažemo srednjoškolcima i studentima, a pre svega njihovim roditeljima da sa manje opterećenja školiju svoju decu. Ovoga puta, sredstva su namenjena za učenike srednjih škola koji putuju kako međumesnim, tako i međugradskim prevozom do svojih škola“, izjavio je Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.

Dobijena sredstva će biti usmerena i prosleđena na ime troškova prevoza učenika srednjih škola, koji su izabrani na prošlogodišnjem drugom javnom konkursu za regresiranje troškova prevoza učenika i studenata za školsku 2016/2017. godinu. Pravo na regresiranje troškova prevoza po ovom konkursu se ostvaruje na sledeći način:

  • 80% regresiranog prevoza ostvaruju učenici koji pohađaju srednje škole na teritoriji opštine Stara Pazova
  • 40% regresiranog prevoza ostvaruju učenici koji pohađaju srednje škole u drugim opštinama
  • 40% regresiranog prevoza ostvaruju studenti od mesta prebivališta odnosno boravišta do mesta u kom se nalazi visokoškolska ustanova

Potpisivanju ugovora u holu zgrade Pokrajinske vlade prisustvovao je i gospodin Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, a sredstva po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, u ukupnom iznosu od 183 miliona dinara je dobilo 45 lokalnih samouprava u Vojvodini.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije