• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-staropazovacka-lokalna-samouprava-uvodi-inovativne-usluge-za-socijalne-kategorije-sa-smetnjama-u-razvoju-i-invaliditetomOpština solidarnosti, investicija i privrede, potkrepljuje više primera i realizacija brojnih projekata u protekle četiri godine. Pokazatelji su povoljnije poslovno okruženje, uzlazna putanja privrednog razvoja i zapošljavanje sve većeg broja građana Opštine kroz otvaranje novih stranih i domaćih kompanija u opštinskim industrijskim zonama.

Solidarnost i briga za određene segmente društva ogleda se i u realizaciji projekata kao što je projekat „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi“, koji naša lokalna samouprava realizuje u partnerstvu sa školom za osnovno i srednje obrazovanje "Anton Skala" iz Stare Pazove i školom za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" iz Novog Sada.

Vrednost projekta, koji je namenjen efikasnijoj inkluziji pomenutih socijalnih kategorija stanovništva, kreiranju uslova za poboljšan kvalitet života i očuvanje, pre svega, zdravlja dece i mladih, koji žive na teritoriji opštine, je 234.000 evra. Od pomenutog iznosa Evropska unija je, kroz program na koji je naša opština efikasno aplicirala, obezbedila 198.000 evra, a lokalna samouprava je, kao nosilac projekta, iz svojih sredstava izdvaja značajnih 36.000 evra.

U okviru projekta će se uspostaviti Rehabilitacioni centar, koji će biti sagrađen u dvorištu škole za osnovno i srednje obrazovanje "Anton Skala" i koji će pružati usluge deci i mladima - korisnicima dnevnih usluga socijalne zaštite u lokalnoj zajednici, učenicima škole za decu sa smetnjama u razvoju, kao i učenicima iz škola, koji imaju podršku defektologa u matičnim školama. Osnovu Rehabilitacionog centra čine visoko specijalizovane prostorije za senzornu stimulaciju (senzorna soba, bela soba i slana soba), koje su izolovane, interaktivne sobe u kojima se nalazi oprema za stimulaciju čula ili određenih čula u cilju senzorne integracije.

Održana dvodnevna obuka

Tokom novembra meseca, u okviru ovog projekta, održana je dvodnevna obuka za praćenje ispunjenja minimuma standarda u pružanju socijalnih usluga, koja je bila namenjena zaposlenima u opštinskoj upravi, kao i zaposlenima u Holističkom centru, kako bi usvojili znanja i dodatno se obučili za praćenje pružanja socijalnih usluga, a naročito pomenute inovativne usluge. Takođe, povodom istog projekta, u četvrtak 10. novembra, održan je sastanak Radne grupe koja će donositi ideje, predloge i zaključke na temu projekta i pružanja socijalnih usluga u lokalnoj zajednici. Radnu grupu čine kompetentne osobe iz sfere zdravstva, socijalnog rada, prosvete i opštinske uprave, s obzirom da je koncept Holističkog rehabilitacionog centra upravo umrežavanje i multisektorska podrška svim osobama kojima je potrebna spefična pomoć.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije