• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-susret-predsednika-opstine-stara-pazova-sa-nje-ambasadorom-kraljevine-svedske-jan-lundinomNjegova ekselencija, ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin boravio je u poseti opštini Stara Pazova. Poseta je upriličena na poziv predsednika Opštine Đorđa Radinovića, prevashodno u cilju razgovora oko daljeg razvoja međusobne saradnje, ali i upoznavanja gospodina ambasadora sa dobrim relacijama lokalne samouprave i investitora-kompanija koje potiču iz Švedske.

Takođe, tema razgovora sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem sa saradnicima, bio je projekat razvoja centralnog bloka 4, odnosno centra Stare Pazove, pri čijoj izradi je Opština Stara Pazova imala podršku partnera iz Švedske. Stara Pazova je jedna od 16 lokalnih samouprava, koja je dobila sredstva po međunarodnom konkursu za pružanje tehničke podrške pri izradi urbanističkih dokumenata. Predsednik Opštine je najavio da će u decembru biti usvojen Plan detaljne regulacije, kojim će se definisati pravila uređenja i građenja, a kao najvažniji segment toga istakao je rešenje problema parkiranja u centru mesta.

“Izuzetno mi je drago što je danas Opštinu Stara Pazova posetila delegacija švedske ambasade u Srbiji, predvođena Nj.E. ambasadorom Janom Lundinom. Razgovarali smo o projektu uređenja centra Stare Pazove, koji je pomogla švedska Vlada. Privodi se kraju izrada planske dokumentacije za pomenuti projekat, a u decembru će biti usvojen plan Bloka 4. Po najsavremenijim i najmodernijim metodama, koje se koriste u Zapadnoj Evropi, biće uređen i centar Stare Pazove. Posebno treba podvući da će tim uređenjem biti rešeno pitanje parkiranja, koje je jedan od gorućih problema u Staroj Pazovi. Na sastanku je bilo reči i o iskustvima švedskih kompanija koje posluju na teritoriji naše Opštine i veoma mi je drago da smo i sa njihove strane dobili pohvale o uslovima u kojima posluju i da nisu imali ni jedan prigovor o našoj dosadašnjoj saradnji“, zaključio je predsednik Radinović.

Razmenivši neke od ključnih informacija Nj.E. ambasador Jan Lundin je naglasio sledeće: „Mi smo danas imali izuzetno interesantan razgovor sa predsednikom Opštine Stara Pazova, gospodinom Đorđem Radinovićem i njegovim saradnicima, o tome kako možemo napredovati i nastaviti saradnju između Švedske i Srbije, odnosno Švedske i Stare Pazove. Jedna od tema razgovora bila je uređenje Bloka 4 u centru Stare Pazove, gde već postoji saradnja na projektu, koju želimo da proširimo. Sastanku su prisustvovali i predstavnici švedskih kompanija, od kojih sam čuo samo reči hvale o ovoj sremskoj Opštini. Veoma je moguće da će se u narednom periodu, ovim kompanijama pridružiti i druge uspešne kompanije iz Švedske. Nadam se da ću pri sledećoj poseti Opštini Stara Pazova imati prilike da obiđem Blok 4.“

Radnom sastanku u Kući fudbala u Staroj Pazovi prisustvovali su i predstavnici švedskih kompanija Volvo i Skanija, koji su se osvrnuli na poslovanja svojih kompanija, buduće planove, poslovno okruženje i prednosti, koje su dobili smeštanjem sedišta kompanija na teritoriju staropazovačke Opštine. Na samom kraju sastanka zaključeno je i da treba raditi i na intenziviranju međusobne saradnje dve zemlje i u oblasti sporta. Nakon zvaničnog dela događaja ambasador je, zajedno sa predsednikom Opštine, ispratio utakmicu između omladinskih reprezentacija Švedske i Srbije.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije