• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-stara-pazova-nagradila-najuspesnije-ucenike-i-nastavnike-svih-srednjihi-osnovnih-skolaKraj avgusta je, i ove godine, period kada se u opštini Stara Pazova, sa iščekivanjem, priprema analiza i osrvt na školska dostignuća učenika i nastavnika za proteklu školsku godinu. Veliki uspesi staropazovačkih srednjoškolaca i osnovaca, vredni nagrađivanja i priznanja, nadmašili su, ovaj put, sve dosadašnje uspehe u prethodnih nekoliko godina.

Još jednom su: đaci generacije, nosioci diplome „Vuk Stefanović Karadžić“, pobednici na međunarodnim, republičkim i okružnim takmičenjima sa svojim mentorima, nastavnicima i roditeljima, osvetlali obraz svoje Opštine i svih njenih građana, koji se sa pravom mogu ponositi na svoju omladinu i generacije koje dolaze.

Svečani prijem u skupštinskoj sali Opštine, koji je priređen za, do sada rekordnih, 249 nagrađenih učenika, i više od 50 nastavnika i mentora, u prisustvu predsednika Opštine Đorđa Radinovića, Gorana Savića, pomoćnika predsednika Opštine, Željka Šolaje, načelnika društvenih delatnosti, predstavnika najvažnijih odeljenja lokalne samouprave i direktora školskih i predškolskih ustanova, podsetio je na činjenicu da Opština Stara Pazova zaista ima veliki broj mladih, uspešnih, nadasve pametnih ljudi, koju su zalog zajedničke svetle budućnosti.

U prepunoj skupštinskoj sali gromoglasnim aplauzima pozdravljen je svaki učenički uspeh, bilo da je ostvaren pojedinačno ili u ekipnim kategorijama. Radost na licu nagrađenih, ali i njihovih nastavnika i roditelja je bio znak da je Opština, i u teškom vremenu kada je neophodno štedeti, uspela da uzvrati najvrednijim učenicima za njihov uložen trud.

Pozdravljajući najbolje među najboljima predsednik Radinović je posebno naglasio: „Danas, ovde na jednom mestu, gledamo u snagu i potencijal budućnosti naše Opštine, a to ste vi, marljivi, mladi ljudi, uporni u sticanju novih znanja, potrebnih i vama i ovoj sredini, kako bi ona bila lepo mesto za život. Zato Vam se, ovom prilikom, vaša lokalna samouprava zahvaljuje što ste u protekloj školskoj godini, i svoje slobodno vreme, žrtvovali za učenje i znanje. Vaše odricanje je dalo izuzetan rezultat! Vaš uspeh nas je doveo ovde, da Vam svojim prisustvom pokažemo svoje divljenje, tim više što je vera roditelja, nastavnika i profesora u Vas, ono što ste Vi prepoznali i srdačno uzvratili upornim radom i trudom. Vi ste najbolje što naša Opština ima, novi zamah boljem sutra, novi motiv za više, i nadahnuće da nastavimo da se neodložno zalažemo za vašu sigurniju budućnost“.

Ove godine naša Opština se ponosi sa novih 14 đaka generacije, koji su nagrađeni pojedinačno sa Pohvalnicom Opštine, vrednim Tablet mobilnim uređajem i pratećim prigodnim poklonom. Takođe, 92 učenika (svaki đak generacije je istovremeno i vukovac), odnosno 78 učenika nosioca diplome "Vuk Stefanović Karadžić", nagrađeni su sa Pohvalnicom i Tablet mobilnim uređajem.

Posebno su nagrađeni i učesnici sa rezultatom na međunarodnom takmičenju, novčanim nagradama od po osam hiljada dinara. Zatim su, pobednici republičkih takmičenja za osvojena prva tri mesta, nagrađeni sa po osam, sedam i šest hiljada dinara. Nisu izostali ni učenici, koji su osvojili prva tri mesta na okružnim takmičenjima, kao ni učenici koji su u ekipnim kategorijama osvojili neka od prva tri mesta na republičkim i okružnim takmičenjima.

I ove godine "Pravilnikom o nagrađivanju" određeno je da se nagrade i najbolji prosvetni radnici po izboru i predlogu Nastavničkih veća, uz nastavnike koji su kao mentori, njih 40, takođe velikim delom zaslužni za uspehe učenika na takmičenjima tokom školske 2014/2015. godine. Najboljim prosvetnim radnicima i odabranim radnicima predškolske ustanove pripale su nagrade u vidu Pohvalnice i vredne knjige – pažljivo odabranih kapitalnih izdanja, a svi mentori dobili su novčane nagrade.

Ovogodišnji svečani prijem nagrađivanja najuspešnijih učenika staropazovačkih osnovnih i srednjih škola ostaće upamćen i po jednoj mudroj izreci, proslavljenog engleskog umetnika i slikara Fransisa Bejkona, koji je živeo i stvarao sredinom prošlog veka. Možda su je neki učenici danas prvi put čuli ili pak mnogo puta do sada, ali je sigurno da će njenu poruku često sretati u životu i svom budućem obrazovanju, koja glasi:

„Suverenost čoveka krije se u njegovom znanju,
Znanje je samo po sebi moć!“

Fransis Bejkon

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije