• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

П.У. "ПОЛЕТАРАЦ", Стара Пазова

Адреса: Владимира Хурбана 13
Телефон: 022/310-223
Факс: 022/310-565

П. У. "ПОЛЕТАРАЦ" из Старе Пазове је прва предшколска установа основана на територији наше општине. Постоји од 1973. године. Са радом се почело у Старој и Новој Пазови, са 396 уписане деце. Укупан број запослених, у првој години је био 25. У међувремену, расли смо и развијали се. У новембру 1990. године отварају се јаслене групе за децу узраста до три године. Данас, наша установа има своје објекте у Старој Пазови, Новој Пазови, Голубинцима, Војки и Крњешевцима. Укупно 1320 деце уписано у 55 група, и 152 запослених. Од тога, 28 медицинских сестара, 74 васпитача и 3 стручна сарадика.

Број васпитнообразовних група:

  • јаслене – 12
  • целодневни боравак – 31
  • полудневни боравак – 12

Васпитнообразовни рад се реализује на српском и словачком језику. Дневно се, у кухињама у Старој и Новој Пазови, припреми у просеку око 1800 оброка (доручак, ужина, ручак). У више наврата, установа се представљала на стручним сусретима васпитача, мадицинских сестара и стручних сарадника са стручним радовима кроз које су приказани примери добре праксе из нашег вртића. Укључени смо у пројекат "За чистије и зеленије школе". Посебне резултате и похвале остварујемо у области дечјег драмског стваралаштва. Установа подржава акредитовани програм за стручно усавршавање запослених у образовању: "Развијање тимског рада путем асертивних вештина у комуникацији".

Наши сарадници:

СО Стара Пазова, вртићи, основне школе на територији општине, Дом здравља, Центар за културу, Центар за социјални рад, Феникс, Национално веће Словака, Покрајински секретаријат за социјалну политику и демографију, медији ...

П.У. "РАДОСТ", Нови Бановци

Телефон: 022/310-631
Интернет презентација: www.puradost.org.rs
Електронска пошта: dvradost@yahoo.com

Предшколска Установа "Радост" из Нових Бановаца у свом саставу броји пет објеката са 24 васпитне групе. Објекти су смештени у свим местима Подунавља (Сурдук, Белегиш, Стари Бановци, Бановци-Дунав и Нови Бановци). Капацитети су распоређени на 4 групе јасленог узраста, 8 група припремног предшколског програма и 12 група целодневног програма. Једини објекат у саставу установе који је наменски грађен, је централни објекат у насељу Бановци-Дунав. Постоји потреба изградње наменског објекта у Старим Бановцима и Новим Бановцима, али и проширења капацитета централног објекта како би се у што већој мери задовољиле потребе смештања деце из овог дела Подунавља. Васпитно-образовни рад у Установи, одвија се по моделу А, и то у свим васпитним групама. Сво наше васпитно-образовно особље је адекватно и стручно оспособљено. У установи ради 32 васпитачице,8 медицинских сестара, 1 стручна сарадница за васпитно-образовни рад (педагог-психолог), нутрициониста и сестра на превентивно-здравственој заштити. Директорка је дипл.соц. радник Верица Поповић. Језик на коме се остварује васпитно-образовни рад је српски, што је у складу са структуром становништва на локалу.

Установа је донела Развојни план за период од три године(2007/08 до 2010/11) у којем је излистала приоритете развоја: проширење просторних капацитета за обухват деце, неговање квалитетнијих међуљудских односа међу запосленима, увођење нових облика и активности у раду са децом и увођење нове организације рада установе у складу са потребама деце, родитеља и запослених. У овој дечијој установи реализује се неколико програма за децу који су одраз савремених теденција у предшколској васпитно-образовној делатности - "Вртић као породични центар", "Акционо истраживање-развијање курикулума", као и програми који се односе на еколошке, креативне и уметничке активности у раду са децом. Важна одредница у раду ове предшколске установе је сарадња са породицом, што је основа успешног васпитања и образовања деце.

У програму предшколске установе је понуђено преко 15 облика сарадње са породицом (школа за родитеље, трибине за родитеље, библиотека за родитеље, радионице различитог типа, саветовалиште и друго).

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије