• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-preduzimljivoscu-rukovodstva-opstine-dosao-kraj-tridesetogodisnjem-cekanju-na-petlju-autoputu-e-75За oко месец дана, на задовољство великог броја привредника, свих грађана општине Стара Пазова, а посебно мештана насеља Нова Пазова, Нови Бановци и Стари Бановци, биће реализован капитални инфраструктурни пројекат - инвестиција изградње, треће по реду, Пазовачке петље са искључењима на међународни аутопут Е-75.

Након вишегодишњих напорних изазова, који су се низали током реализације овог пројекта, руководство општине Стара Пазова успело је да обезбеди све неопходне предуслове за изградњу петље са искључењима на међународни аутопут Е-75, која ће, на својој локацији између Нове Пазове и Старих Бановаца, ускоро бити и пуштена у саобраћај. Вишедеценијска потреба за овом петљом како грађана, тако и привреде, домаћих и страних инвеститора смештених у индустријским зонама, коначно је задовољена. Тек након свих процедура, израде пројектно – техничке документације и решавања сложених имовинско – правних односа изградња саобраћајница и кружних раскрсница, које чине петљу били су могући.

Радови на изградњи петље, једно време су застали због измештања крака међународног гасовода, који се ту налази. Измештање поменутог крака финансирала је Општина Стара Пазова, при чему је за све машинске и грађевинске радове издвојила око 6 милиона динара. У једној од редовних посета градилишту данас је, као и много пута до сад, био први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић, који је још на почетку свог првог председничког мандата потврдио да ће се залагати да се тридесетогодишњи сан мештана насеља Стари Бановци, Нови Бановци, Нове Пазове и Војке обистинити.

“Ово је огромна добит за грађане Општине Стара Пазова, али и за привреднике, који се налазе у оближњим индустријским зонама. Трећа петља на територији Општине Стара Пазова, са искључењима на међународни аутопут Е-75 Будимпешта – Београд, веома је значајна, поготово за велике дистрибутивне центре, који се овде налазе, превасходно због велике фреквенције камиона. Ми смо успели да реализујемо велики посао како би се вишедеценијски сан оствари - да и насеља Нова Пазова и Стари Бановци добију излаз на аутопут. Компликована експропријација земљишта на којој се петља налази, измештање главних токова гасовода и обезбеђивање документације је велики посао који је мој тим успешно реализовао и ми ћемо ову петљу пустити у саобраћај већ 1. јула. Општина Стара Пазова је за ову петљу издвојила преко милион евра. Лично сам веома поносан на урађени посао и задовољан што ћемо најзад успети да ван насеља повежемо све индустријске зоне“, истакао је приликом обиласка градилишта, Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Најперспективнија пазовачка, IV индустријска зона добија директан излазак на аутопут, чиме ће се омогућити још већа експанзија, не само ове индустријске зоне, већ и оних у Новој Пазови и Крњешевцима. Изградњом ове петље директно ће бити повезане и две најбитније европске саобраћајнице у Србији, аутопут Е-75 и аутопут Е-70.

О стратешкој важности ове инвестиције, говори и чињеница да је иза ње са гаранцијама стала и Влада Републике Србије. Средства за изградњу су обезбеђена кредитом Европске банке за обнову и развој. Пуштањем у саобраћај петље са искључењима сачуваће се и локална путна инфраструктура у коју је такође у протеклих пар година доста улагано, јер бројна тешка возила, која превозе робу од и до дистрибутивних центара и фабрика, пролазе кроз насељена места.

Ова петља је трећа директна веза са аутопутем Е-75 на територији Општине Стара Пазова, што је чини једном од ретких општина у Србији са већим бројем искључења и укључења на аутопутеве.

Видео прилог РТВ Војводине:

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије