• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-preduzimljivoscu-rukovodstva-opstine-dosao-kraj-tridesetogodisnjem-cekanju-na-petlju-autoputu-e-75Za oko mesec dana, na zadovoljstvo velikog broja privrednika, svih građana opštine Stara Pazova, a posebno meštana naselja Nova Pazova, Novi Banovci i Stari Banovci, biće realizovan kapitalni infrastrukturni projekat - investicija izgradnje, treće po redu, Pazovačke petlje sa isključenjima na međunarodni autoput E-75.

Nakon višegodišnjih napornih izazova, koji su se nizali tokom realizacije ovog projekta, rukovodstvo opštine Stara Pazova uspelo je da obezbedi sve neophodne preduslove za izgradnju petlje sa isključenjima na međunarodni autoput E-75, koja će, na svojoj lokaciji između Nove Pazove i Starih Banovaca, uskoro biti i puštena u saobraćaj. Višedecenijska potreba za ovom petljom kako građana, tako i privrede, domaćih i stranih investitora smeštenih u industrijskim zonama, konačno je zadovoljena. Tek nakon svih procedura, izrade projektno – tehničke dokumentacije i rešavanja složenih imovinsko – pravnih odnosa izgradnja saobraćajnica i kružnih raskrsnica, koje čine petlju bili su mogući.

Radovi na izgradnji petlje, jedno vreme su zastali zbog izmeštanja kraka međunarodnog gasovoda, koji se tu nalazi. Izmeštanje pomenutog kraka finansirala je Opština Stara Pazova, pri čemu je za sve mašinske i građevinske radove izdvojila oko 6 miliona dinara. U jednoj od redovnih poseta gradilištu danas je, kao i mnogo puta do sad, bio prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović, koji je još na početku svog prvog predsedničkog mandata potvrdio da će se zalagati da se tridesetogodišnji san meštana naselja Stari Banovci, Novi Banovci, Nove Pazove i Vojke obistiniti.

“Ovo je ogromna dobit za građane Opštine Stara Pazova, ali i za privrednike, koji se nalaze u obližnjim industrijskim zonama. Treća petlja na teritoriji Opštine Stara Pazova, sa isključenjima na međunarodni autoput E-75 Budimpešta – Beograd, veoma je značajna, pogotovo za velike distributivne centre, koji se ovde nalaze, prevashodno zbog velike frekvencije kamiona. Mi smo uspeli da realizujemo veliki posao kako bi se višedecenijski san ostvari - da i naselja Nova Pazova i Stari Banovci dobiju izlaz na autoput. Komplikovana eksproprijacija zemljišta na kojoj se petlja nalazi, izmeštanje glavnih tokova gasovoda i obezbeđivanje dokumentacije je veliki posao koji je moj tim uspešno realizovao i mi ćemo ovu petlju pustiti u saobraćaj već 1. jula. Opština Stara Pazova je za ovu petlju izdvojila preko milion evra. Lično sam veoma ponosan na urađeni posao i zadovoljan što ćemo najzad uspeti da van naselja povežemo sve industrijske zone“, istakao je prilikom obilaska gradilišta, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

Najperspektivnija pazovačka, IV industrijska zona dobija direktan izlazak na autoput, čime će se omogućiti još veća ekspanzija, ne samo ove industrijske zone, već i onih u Novoj Pazovi i Krnješevcima. Izgradnjom ove petlje direktno će biti povezane i dve najbitnije evropske saobraćajnice u Srbiji, autoput E-75 i autoput E-70.

O strateškoj važnosti ove investicije, govori i činjenica da je iza nje sa garancijama stala i Vlada Republike Srbije. Sredstva za izgradnju su obezbeđena kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj. Puštanjem u saobraćaj petlje sa isključenjima sačuvaće se i lokalna putna infrastruktura u koju je takođe u proteklih par godina dosta ulagano, jer brojna teška vozila, koja prevoze robu od i do distributivnih centara i fabrika, prolaze kroz naseljena mesta.

Ova petlja je treća direktna veza sa autoputem E-75 na teritoriji Opštine Stara Pazova, što je čini jednom od retkih opština u Srbiji sa većim brojem isključenja i uključenja na autoputeve.

Video prilog RTV Vojvodine:

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije