• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-donacijom-invalidskih-kolica-zbrinute-potrebe-gradjana-sa-invaliditetomОпштина Стара Пазова несебично помаже угроженој популацији грађана који су због урођених или стечених болести и повреда, нажалост остали везани за инвалидска колица или друга ортопедска помагала. Унапређење живота особа са инвалидитетом које живе на територији општине Стара Пазова, део је свакодневних активности локалне самоуправе у континуираном раду са грађанима.

Поред реализације пројекта изградње Рехабилитационог центра за подршку особама са различитим инвалидитетима у Старој Пазови, Општина Стара Пазова у сарадњи са Специјалном болницом за рехабилитацију и ортопедску протетику из Београда ради и на набавци неопходних ортопедских помагала. Захваљујући традиционалној и успешној сарадњи Општине са овом здравственом установом, управа поменуте болнице донирала је шест инвалидских колица са електро – моторним погоном и двоја инвалидских колица за неуролошке пацијенте, која су мало кориштена, али у одличном стању, за побољшања живота непокретних и полупокретних грађана наше општине.

Др Игор Симанић, директор Специјалне болнице из Београда и Горан Јовић, председник Скупштине општине Стара Пазова, данас су колица доделили члановима Друштва за афирмацију инвалида „Феникс“ и Удружења параплегичара „Фрушка гора – Срем“. Одлична сарадња са Специјалном болницом за рехабилитацију и ортопедску протетику је почела прошле године, такође донацијом ортопедских помагала, истакао је Горан Јовић, председник СО Стара Пазова.

„На наше и задовољство наших суграђана, особа са инвалидитетом, другу годину заредом, добили смо веома квалитетна инвалидска колица намењена особама са инвалидитетом. Овогодишња донација доказује да је сарадња наше општине и ове здравствене установе све боља, а показује и опредељеност локалних власти да на сваки могући начин помаже и излази у сусрет најосетљивијим групама грађана. Ми ћемо и даље наставити да бринемо о свим грађанима, посебно о онима којима је брига и наша помоћ неопходна.“, изјавио је за медије приликом донације, Горан Јовић, председник СО Стара Пазова.

Инвалидска колица на електро – моторни погон су производ најреномиранијих светских компанија, чија је набавна цена изузетно велика и за наше услове и стандард живота неприступачна. Председници Друштва „Феникс“ и Удружења „Фрушка гора – Срем“, Јелица Деспот и Горан Рајковић захвалили су се директору ове болнице и председнику локалног парламента на неизмерној помоћи коју су овим чином пружили њиховим члановима. Према њиховим речима, инвалидска колица ће бити уступљена оним члановима удружења особа са инвалидитетом, којима су тренутно најпотребнија и неопходна.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије