• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-donacijom-invalidskih-kolica-zbrinute-potrebe-gradjana-sa-invaliditetomOpština Stara Pazova nesebično pomaže ugroženoj populaciji građana koji su zbog urođenih ili stečenih bolesti i povreda, nažalost ostali vezani za invalidska kolica ili druga ortopedska pomagala. Unapređenje života osoba sa invaliditetom koje žive na teritoriji opštine Stara Pazova, deo je svakodnevnih aktivnosti lokalne samouprave u kontinuiranom radu sa građanima.

Pored realizacije projekta izgradnje Rehabilitacionog centra za podršku osobama sa različitim invaliditetima u Staroj Pazovi, Opština Stara Pazova u saradnji sa Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku iz Beograda radi i na nabavci neophodnih ortopedskih pomagala. Zahvaljujući tradicionalnoj i uspešnoj saradnji Opštine sa ovom zdravstvenom ustanovom, uprava pomenute bolnice donirala je šest invalidskih kolica sa elektro – motornim pogonom i dvoja invalidskih kolica za neurološke pacijente, koja su malo korištena, ali u odličnom stanju, za poboljšanja života nepokretnih i polupokretnih građana naše opštine.

Dr Igor Simanić, direktor Specijalne bolnice iz Beograda i Goran Jović, predsednik Skupštine opštine Stara Pazova, danas su kolica dodelili članovima Društva za afirmaciju invalida „Feniks“ i Udruženja paraplegičara „Fruška gora – Srem“. Odlična saradnja sa Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku je počela prošle godine, takođe donacijom ortopedskih pomagala, istakao je Goran Jović, predsednik SO Stara Pazova.

„Na naše i zadovoljstvo naših sugrađana, osoba sa invaliditetom, drugu godinu zaredom, dobili smo veoma kvalitetna invalidska kolica namenjena osobama sa invaliditetom. Ovogodišnja donacija dokazuje da je saradnja naše opštine i ove zdravstvene ustanove sve bolja, a pokazuje i opredeljenost lokalnih vlasti da na svaki mogući način pomaže i izlazi u susret najosetljivijim grupama građana. Mi ćemo i dalje nastaviti da brinemo o svim građanima, posebno o onima kojima je briga i naša pomoć neophodna.“, izjavio je za medije prilikom donacije, Goran Jović, predsednik SO Stara Pazova.

Invalidska kolica na elektro – motorni pogon su proizvod najrenomiranijih svetskih kompanija, čija je nabavna cena izuzetno velika i za naše uslove i standard života nepristupačna. Predsednici Društva „Feniks“ i Udruženja „Fruška gora – Srem“, Jelica Despot i Goran Rajković zahvalili su se direktoru ove bolnice i predsedniku lokalnog parlamenta na neizmernoj pomoći koju su ovim činom pružili njihovim članovima. Prema njihovim rečima, invalidska kolica će biti ustupljena onim članovima udruženja osoba sa invaliditetom, kojima su trenutno najpotrebnija i neophodna.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije