• Prečítané: 723x

Нови подвизи Пазове ван граница Србије

naslovna novi podvizi pazove van granica srbijeВишечлана делегација Општине Гази Баба из Северне Македоније боравила је у тродневној посети општини Стара Пазова од 13. до 15. децембра, што је резултирало потписивањем споразума две привредно компатибилне општине о међусобној сарадњи на свим пољима. Општинско руководство настоји да ствара добре односе са свим локалним самоуправама како у Србији тако и ван граница наше земље, а који су у интересу даљег развоја, унапређења привредног амбијента, примене проверених примера добре праксе и знања, а самим тим и бољег живота свих њених грађана, истакао је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, приликом пријема делегације.

"Циљ реализоване посете, циљ Србије и Северне Македоније, али и осталих земаља у региону, је да се што више упознамо, да успостављамо сарадње на пољима културе, спорта и што је најважније за грађане, успостављање привредне и економске сарадње. Кроз пројекат „Отворени Балкан“ као што знамо, отворене су границе, а самим тим и велике су могућности заједничких пројеката земаља обједињених у овом пројекту ка Европским фондовима."

Отворени Балкан је заједнички пројекат Србије, Албаније и Северне Македоније, направљен са идејом слободног протока роба и људи између држава чланица, а први човек ове скопске градске општине, Бобан Стефковски, истакао је да ове две општине и те како имају заједничких циљева те да је ово пријатељство само корак ка стварању боље будућности Македонаца и Срба, а следећи сусрет две општине биће сусрет њихових привредника.

Општина Стара Пазова пример је локалне самоуправе у којој је поред развоја привреде евидентан развој и свих осталих друштвених сфера. Гости из Северне Македоније имали су прилику током свог боравка да обиђу нека од већих постројења страних, али и домаћих компанија, које су управо због одлучности и ефикасности локалне самоуправе, за своје пословање одабрале неку од индустријских зона у општини Стара Пазова.

Фотографије: