• Prečítané: 1010x

Још нових радних места за Старопазовчане, компанија „Транфера“ уложила 14 милиона евра

naslovna jos novih radnih mesta za staropazovcane kompanija transfera ulozila 14 miliona eura 1У недељу, 11. септембра у најперспективнијој индустријској зони у општини Стара Пазова, отворен је један од највећих логистичких центара на Балкану. Домаћа компанија „Трансфера“, у објекат од 30000м2 уложила је 14 милиона евра и он је завршен у рекордних девет месеци. Поред ове инвестиције, компанија „Трансфера“, која броји 360 отвара нових радних места, међу којима и 100 младих инжењера, најавила је наставак изградње логистичког парка, чија је следећа фаза радова предвиђена за следећу годину.

Свечаној церемонији отварања овог логистичког центра, присуствовали су Душко Радовић, генерални директор компаније „Трансфера“, Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Паова, Зоран Петровић, председник Извршног одбора Raiffeisen банке у Србији и Милош Ненезић, председник Уније послодаваца Србије и бројни гости.

„Поносан сам на чињеницу да је „Трансфера“ стопроцентно српска компанија и да смо за девет година постојања постигли успех, који нас је позиционирао као једног од лидера на логистичком тржишту Србије. У прилог томе говоре и остварени резултати. У 2021. години имали смо 67 милиона евра прихода, док за ову годину очекујемо да ћемо се приближити цифри од 100 милиона. Желео бих да се захвалим целом тиму на напорима уложеним током претходног периода, без којег ови резултати не би били могући. Наши планови не стају овде. Циљ нам је наставак разбоја и ширења пословања и на друга тржишта, као и наставак изградњее логистичког парка“, рекао је Душко Радовић.

На свечаном отварању присутнима се обратио и Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова, који је, пре свега, захвалио руководству ове компаније што је за центар свог пословања одабрала старопазовачку Општину.

„Пре само неколико месеци, приликом обиласка радова, овде је било велико градилиште, а данас видимо једну веома успешно реализовану инвестицију. Ми, као руководство Општине, тежимо континуираном развоју привреде о чему сведочи ниска стопа незапослености становништва, а ова инвестиција ће свакако допринети да тај проценат буде још нижи, управо због отварања нових радних места“, нагласио је председник Радиновић.

Након свечаног програма отварања центра компаније, уследио је обилазак објекта што је била прилика да се ближе упознају пословне активности компаније и планови за наредни период.

Укратко о компанији

„Трансфера“ центар је опремљен најсофистициранијом технологијом за управљање складишним операцијама а као један од приоритета постављено је коришћење обновљивих извора енергије. На дневном нивоу, компанија има више од 800 царинских операција, док у оквиру логистичког центра реализује преко 300 царинских операција дневно и око 350 пошиљки дневно у међународном транспорту. У оквиру логистичког центра је и логистика и сервис компаније „Comtrade“. Представништво има у Кини и Италији.

Фотографије: