• Prečítané: 1341x

Општина угостила представнике Светске шаховске организације

naslovna opstina ugostila predstavnike svetske sahovske organizacijeОпштина Стара Пазова у суботу, 05. марта, угостила је представнике Светске шаховске федерације (ФИДЕ), представнике Шаховског савеза Србије и шахисте, учеснике „Гранд При 2022“ турнира, у Спортском центру Фудбалског савеза Србије. Други турнир ФИДЕ „Гранд При“ серије свечано је отворен почетком марта у Београду, у сали Дома гарде на Топчидеру, чиме је Србија постала епицентар шаховских дешавања. Међу гостима у Старој Пазови био је и Лукаш Турлеј, потпредседник ФИДЕ, који се захвалио председнику Општине Стара Пазова, Ђорђу Радиновићу, на дивном гесту и гостопримству.

Слободан дан на турниру, 16 шахиста, искористили су да обиђу терене и остале бројне садржаје Спортског центра ФСС, а председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, истакао је да је велика част бити домаћин шаховским велемајсторима из целог света, нагласио је да шах као спорт постаје све популарнији како у свету, тако и у нашој општини.

„Велика је част бити домаћин светским велемајсторима у шаху. Надам се да ћете данас уживати са нама у Спортском центру, а ми ћемо се потрудити да се осећате као код куће. Шах је данас све популарнији, све више деце и у нашим школама показује интересовање за овај умни спорт. Као што знате, наша општина је изнедрила и вашег репрезентативца, најбољег шахисту Србије, Александра Инђића. У свим насељима наше општине постоји по један шах клуб, а ми као локална самоуправа увек смо помагали и увек ћемо помагати и подржавати све спортове међу којима и шах“, изјавио је за медије председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Председник Шаховског савеза Србије, Драган Лазић, захвалио се председнику општине на квалитетно организованом дану за шахисте. Била је ово прилика и да се одиграју ревијални мечеви између шаховске репрезентације Србије и репрезентације ФИДЕ. Слободан дан за шахисте обележио је и ревијални фудбалски меч у којем су се играчи и организатори ФИДЕ Гранд Прија супротставили фудбалским ветеранима Црвене Звезде. Утакмица је завршена резултатом 4:4, пошто су ветерани Црвене Звезде пристали да уђу у “ФИДЕ тим” како би снаге биле уравнотежене.

Фотографије: