• Prečítané: 1818x

Поклон ауто-седишта за новорођенчад

naslovna poklon auto sedista za novorodjencadРодитељима чија су деца рођена у периоду од 01. јануара до 30. априла ове године, а који су путем Јавног позива о додели бесплатних ауто седишта Савета за безбедност саобраћаја општине Стара Пазова, одабрани за доделу истих, данас је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић на градском тргу у Старој Пазови поделио нова ауто седишта, марке Наниа.

Ово је само један од корака који општинско руководство предузима у циљу подршке родитељству како би се на територији наше општине тренд повећања наталитета и даље наставио кретати узлазном путањом. Данас је подељено укупно 49 бесплатних ауто седишта, који припадају групи I, II, III за превоз деце тежине од 9 до 36 кг, поседују сертификат ЕЦЕ Р44 и имају пет положаја наслона видно приказаних на седишту. Поред услова да је дете рођено у прва четири месеца ове године, услов за конкурисање за добијање бесплатних ауто седишта био је и да један од родитеља има пребивалиште на територији општине Стара Пазова.

„Наставићемо и даље да делимо бесплатна ауто седишта за децу путем јавних позива, квартално ћемо вршити пресеке спискова новорођене деце на територији наше општине и сукцесивно додељивати ауто седишта, како нико не би чекао. Наш циљ је да се у наредним годинама свако дете безбедно вози у аутомобилима“, изјавио је за медије, након доделе ауто седишта, председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Претходних дана, ауто седишта су дељена и родитељима у Белегишу, Старим и Новим Бановцима, док је за петак, 10. септембар планирана додела седишта родитељима у Новој Пазови, Голубинцима и Војки. Овим Јавним позивом биће додељено укупно 137 бесплатних ауто седишта, а почетком ове године Општина Стара Пазова је такође путем Јавног позива доделила 230 аутоседишта за прворођену децу која су рођена у 2020. години.

Фотографије: