• Prečítané: 1331x

Свих 615 ђака првака од Општине добили нове уџбенике и приборе за полазак у школу

naslovna svih 615 djaka prvaka od opstine dobili nove udzbenike i pribore za polazak u skoluКако би на што адекватнији начин помогли растерећењу кућног буџета родитељи, који ове године први пут уписују децу у основну школу, Општина Стара Пазова је определила новчана средства за набавку уџбеника за први разред, као и за набавку неопходног школског прибора за све ђаке, који по први пут седају у школске клупе.

Прве радне недеље нове школске године, 615 ученика првих разреда, који су ове године уписани у неку од девет основних школа на територији општине, добили су школске комплете књига и прибор.

Председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, срећан почетак школовања пожелео је ученицима првих разреда у основним школама у Старим Бановцима и Белегишу, при чему им је поделио уџбенике и прибор.

„Успешне општине нема без наталитета, у успешној општини нису празне школске клупе, зато ћемо ми и даље помагати и обезбеђивати бесплатне уџбенике и неопходан прибор за ученике првих разреда. Ви сте наша будућност и у вас вреди улагати. Ја вам желим да вам школовање прође у најлепшем сећању, да будете успешни и у школи и у животу“, гласи честитка председника Радиновића коју је приликом срдачног сусрета упутио ђацима првацима.

Поред првог човека старопазовачке Општине, председника Ђорђа Радиновића, срећан почетак школовања и успех у даљем образовању, уз пригодно дружење са првацима и њиховим учитељима, пожелели су и остали представници локалне самоуправе у школама у свим местима Општине. Са малишанима су се дружили председница Скупштине општине Наташа Мићић, помоћници председника Општине Војо Радановић и Наташа Милић Милаш, начелница општинског одељења за друштвене делатности Ивана Ненадић, члан Општинског већа Радоје Благојевић, директор ЈП Општинске стамбене агенције Владимир Јовановић и шеф кабинета председника Немања Стикић.

Вишеструка подршка пазовачким ђацима

Да подсетимо, набавка уџбеника и школског прибора за ученике првих разреда само је један вид помоћи и подршке коју Општина Стара Пазова усмерава на образовање. Сваке године, у зависноти од приоритета, планом инвестиција у инфраструктурне радове, улаже се у реконстукције или санације школских објеката. Награђују се за свој труд и залагање и најуспешнији ученици основних и средњих школа, као и њихови наставници и професори вредним наградама, а основци које наставничка већа школа издвоје као највредније, награђују се и петнаестодневним, едукативним путовањем на грчко острво Крф.

Ни они мало старији нису заборављени, за све младе таленте – студенте, Општина сваке године расписује Конкурс за доделу новчаних средстава, а регресира се и превоз ученика и студената до њихових образовних установа.

Фотографије: