• Prečítané: 3923x

Књига "Пажљикова правила у саобраћају" у рукама првака старопазовачких основних школа

naslovna knjiga pazljivkova pravila u saobracaju u rukama prvaka staropazovacke opstineПредставнице Савета за безбедност саобраћаја Зорица Јанчић, Ирена Аврамовић и Јелена Пешић у петак 18. марта уручиле се књиге "Пажљикова правила у саобраћају" ђацима првих разреда основних школа на територији наше општине.

Књиге сваке године обезбеђује Агенција за безбедност саобраћаја, а исте су едукативног карактера и на занимљив начин упознају малишане са саобраћајним правилима. Поред лепих илустрација, књиге садрже и део са задацима, као и могућност преузимања апликације помоћу које ће деца, као једна од најугроженијих група у саобраћају кроз песме и игрице научити како да се понашају као учесници у саобраћају. У овој публикацији деца су представљена као пешаци, бициклисти и путници. На овај пригодан начин за њихов узраст упознати су са правилима одговорног понашања и значају безбедности саобраћаја.

Ове године ученицима првог разреда основних школа старопазовачке општине подељено је више од 650 књига, док је предшколцима намењена бојанка "Пажљикова правила у саобраћају".

Савет за безбедност саобраћаја препознаје децу као једну од најугроженијих група у саобраћају, где је циљ да се кроз едукацију од најранијег периода упознају са правилима у саобраћају, и како да на најбољи начин заштите себе и своје другаре.

Фотографије: