• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

grb-thumbОпштина Стара Пазова, уз подршку Сталне конференције градова и општина (СКГО), званично започиње јавну емисију муниципалних обвезница, која ће се реализовати под покровитељством Уникредит Банке, саопштено је на конференцији која је организована 28. априла у Београду.

Јавна понуда омогућава свим заинтересованим инвеститорима, домаћим и страним правним и физичким лицима, да буду купци муниципалних обвезница. У питању је пласман 12.500 обвезница појединачне вредности од 10.000 динара, односно укупне вредности 125.000.000 динара и са каматном стопом од 6% на годишњем нивоу. Овом емисијом општина Стара Пазова ће обезбедити средства за уређење центра насеља Нова Пазова, изградњу спортске хале са кугланом у насељу Голубинци и изградњу вртића у насељу Белегиш.

Генерални секретар Ђорђе Станичић изјавио је на скупу: „Стална конференција градова и општина пружила је кроз програм Европске уније Exchange подршку свим градовима и општинама које су до сада емитовале муниципалне обвезнице приватним или јавним пласманом. Иначе, процедура за упис обвезница је веома једноставна - довољно је да сви заинтересовани са личном картом дођу у било коју експозитуру Уникредит Банке. Оно што је важно да напоменемо је да ће се приликом исплате главнице и камате, која ће на годишњем нивоу износити шест одсто, узимати у обзир и промена девизног курса у периоду од момента емисије обвезница до дана исплате. Важно је истаћи и да су приходи који се остварују по основу обвезница потпуно ослобођени плаћања пореза“.

Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова је поводом почетка јавне емисије обвезница рекао: „Захваљујући изузетно квалитетној сарадњи коју имамо са Сталном конференцијом градова и општина пре извесног времена дошли смо на замисао да један део својих локалних пројеката инвестирамо путем модела пласмана муниципалних обвезница. Верујемо да ће се ово показати као одличан потез, јер ће омогућити да грађани, односно физичка и правна лица уз повољније услове од тренутно доступних штедњи у банкама, преко своје Општине, помогну да се, у њиховом блиском окружењу реализују пројекти од виталног значаја за свакодневни живот.“

Енрико Вердоша, члан Извршног одбора Уникредит Банке задужен за Корпоративно и инвестиционо банкарство је изјавио: „Поносни смо што је Уникредит Банка изабрана за партнера у овом важном финансијском пројекту за Стару Пазову. Не само да муниципалне обвезнице власницима обезбеђују више приносе у односу на друге врсте улагања, већ је предност улагања у обвезнице свакако и то што се оне емитују са циљем да се унапреде услови живота у локалној заједници. Тако да је улагање у муниципалне обвезнице улагање у боље сутра за све грађане које живе на тој територији. Оно што је још важно да истакнемо јесте да Уникредит Банка купцима муниципалних обвезница неће наплаћивати било какву накнаду“.

Продаја, тачније период уписа и уплате, муниципалних обвезница почиње 4. маја и трајаће до 19. маја.

За све потребне информације можете се обратити експозитури Уникредит банке у Старој Пазови на телефоне: 022/317-251 или 022/317-243.

Преузмите документ:

Јединствени проспект за јавну понуду муниципалних обвезница

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије