• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

У Холу Позоришта у Старој Пазови отворена је прва самостална изложба фотографија новинара Зорана Милића под називом "Хиландар". Посетивши пре више од годину дана Свету гору Зоран Милић, уредник "Пазовачког огледала" направио је велики број фотографија Хиландара. На изложби је представљено 35 фотографија великог формата из опуса који заузима значајно место у богатој фото архиви овог новинара.

Како рече председник општине Горан Јовић на отварању изложбе, "Зоран је смогао снаге и храбрости да направи ову величанствену изложбу и захвалан сам му што је овај свој осећај и искуство поделио са нама". Председник је, такође, додао да сама изложба говори колико је аутор био искрен у настојању да нам пренесе и духовну црту Хиландара. И управо, можда је и то разлог масовне посећености ове изложбе коју је отворио, уз благослов оца Стефана, игумана манастира Велика Ремета. Захваливши се свима који су подржали и који су дошли на отварање његове изложбе, Зоран Милић је рекао да је често себи постављао питање, "да ли сам достојан да направим овако нешто? Али имао сам подршку и благослов оца Стефана и ако сам успео да вам пренесем бар један део свога надахнућа, ја ћу бити срећан". Отварање ове изложбе употпуњено је поетско музичким програмом у коме су учествовали Мина Ђурић и Милан Дудић, читајући одломке из Милићеве репортаже "Хиландарски спомени" која је у наставцима објављивана у "Пазовачком огледалу" и у којој је аутор покушао аутентично да пренесе и нама приближи духовни живот српског манастира на Светој гори. Допринос овом програму дала је и Мирјана Соколовић и малишани из ПУ "Полетрац", као и новинарка Анђелка Мали. Изложбу је помогла Општина Стара Пазова и три Јавна предузеца Дирекција за изградњу Опстине, ЈКП Чистоћа и ЈП Водовод и канализација.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије