• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-mup-medju-gradjanima-opstine-stara-pazova-zbor-policija-u-zajedniciОпштина Стара Пазова и председник општине, Ђорђе Радиновић, у петак су били домаћини припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије на челу са министром унутрашњих послова, Небојшом Стефановићем и директором полиције, Владимиром Ребићем. У организацији поменутог министарства, а у сарадњи са Полицијском станицом Стара Пазова и Општином Стара Пазова, пред великим бројем Старопазовчана, у градском парку одржан је тактичко – технички збор „Полиција у заједници“. Својеврсне показне вежбе спремности, обучености и техничке опремљености јединица МУП-а организоване су са циљем да се становници старопазовачке општине упознају са припадницима полиције који брину о њиховој безбедности. Велики број грађана имао је прилике да ужива у показним вежбама како у служби грађана на терену изгледају и делују припадници жандармерије, специјалних антитерористичких јединица САЈ-а, Сектора за ванредне ситуације, Управе полиције, Саобраћајне полиције, Коњичке бригаде и активности јединица са службеним псима.

Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић је рекао да је основни циљ МУП-а да полиција буде што ефикаснија и да, као и до сада, ради искључиво у интересу својих грађана.

„Управо кроз пројекат "Полиција у заједници" Министарство жели да приближи грађанима рад полиције. Данас смо разговарали са грађанима Старе Пазове, дружили се са њима и кроз презентацију свих видова полиције желимо да прикажемо грађанима шта полицијски службеници конкретно раде и шта од њих могу да очекују. Ту смо да покажемо шта су могућности полиције, не само кроз репресивну улогу, већ првенствено на пољу превентивног рада.“, изјавио је министар Стефановић и истакао веома добру сарадњу МУП-а са Општином Стара Пазова. Додао је и да су захваљујући доброј комуникацији између полиције и локалне самоуправе у свим општинама Сремског округа формирани локални Савети за безбедност.

Потпредседник Владе Републике Србије је навео и да је општина Стара Пазова један од лидера у Србији по порасту броја запослених, јер је у последњих пет, шест година успела да направи значајан скок. Министар је такође истакао да је полиција у овој општини успела да степен криминалитета сузбије на веома низак ниво и да је захваљујући ефикасном раду полицијских службеника, пре свега на сузбијању кривичних дела наркотрафикинга, али и привредног криминала, значајно повећана безбедност грађана.

„Општина Стара Пазова је одувек имала одличну сарадњу са локалном полицијом. Веома је битно, за сваку локалну самоуправу да, колико је у њиховој могућности, помажу у раду полиције. Ми смо у пар наврата набављали и неопходну опрему и возила за припаднике старопазовачке полиције, управо како би побољшали њихов рад и како би на тај начин унапредили сигурност свих наших грађана“, изјавио је Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке општине.

У сарадњи са локалном самоуправом, за наредни период разматрају се пројекти од велике важности за грађане, који ће кроз већи број камера, изградњу додатне инфраструктуре за полицијске станице, али и кроз приближавање полиције грађанима, допринети да њихов свакодневни живот буде што спокојнији, сложили су се председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић.

На тактичко-техничком збору, грађанима је приказан и део опреме коју припадници Министарства унутрашњих послова користе у свакодневном раду.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије