• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-zapoceti-radovi-izgradnje-rehabilitaciono-holistickog-centra-u-staroj-pazoviУ току је реализација једног од значајних пројеката општине Стара Пазова који подржава инклузију деце и младих са сметњама у развоју и деце са развојним потешкоћама.

Реализација пројекта „Развој иновативних услуга социјалне заштите намењених рањивим групама у Старој Пазови“ је започета у децембру 2015. године уз подршку Европске Уније и у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Укупна вредност пројекта је 232,812,88 евра, од чега делегација Европске Уније финансира 85%, а општина Стара Пазова доприноси са 15%. Кроз сарадњу са Владом АП Војводине и Покрајинским секретаријатом за финансије општина Стара Пазова је успела, да за потребе реализације пројекта, преко конкурса, обезбеди додатна средства.

Холистичко рехабилитациони центар „Ослонац“ ће бити саграђен у дворишту школе за основно и средње образовање „Антон Скала“ у Старој Пазови која уједно, уз стручну помоћ школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“ из Новог Сада, пружа подршку реализацији пројекта. Постављањем основе, изливањем темеља и будућим радовима ускоро се очекује и крај изградње целог објекта.

Центар „Ослонац“ ће бити прилагођен особама са инвалидитетом и садржаће слану собу и две сензорне собе у којима ће се пружати подршка деци и младима са раличитим потешкоћама (поремећаји пажње, различите врсте сензорног оштећења, одређене здравствене потешкоће). Услуга ће бити доступна кроз пројекат ученицима школе за децу са сметњама у развоју, а по завршетку пројекта и ученицима типичних школа која има подршку дефектолга.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије