• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-ultrazvucni-kolor-dopler-aparat-za-potrebe-staropazovackog-doma-zdravljaСтаропазовачки Дом здравља „Јован Јовановић Змај“ је здравствена установа примарне здравствене заштите, која пружа здравствене услуге на подручју Општине на којем живи око 80.000 становника. У протеклих неколико година руководство Дома здравља, заједничким снагама са Општином Стара Пазова и ресорним установама, у континуитету осавремењује медицинску опрему и технику како би, на најадекватнији и најефикаснији начин пружала услуге из области здравствене заштите.

Захваљујући подршци Управе за капитална улагања АП Војводине кроз Конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у области здравствене заштите, Дом здравља у Старој Пазови је, путем јавне набавке, купио нов ултразвучни апарат вредности 4.734.000,00 динара. Средства додељена конкурсом износила су 4.980.000,00 динара, тако да је кроз поступак јавне набавке, остварена уштеда од 246.000,00 динара.

Савремени, мултифункционални ултразвучни апарат данас су свечано пустили у рад Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине, др Александар Омеровић, директор старопазовачког Дома здравља и Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

„Управа за капитална улагања уз подршку Покрајинске владе финансира не само велике здравствене центре, већ и установе примарне здравствене заштите широм Војводине, како би био видљив равномеран развој покрајине што и јесте циљ Покрајинске владе. Ми смо до сада у овој години имали 24 пројекта у 17 општина у вредности преко 330 милиона динара усмерених на побољшање стања објеката здравствених установа и у набавку нове опреме. Политика Покрајинске владе, која се спроводи преко Управе за капитална улагања, је да здравствена заштита буде доступна свима и то по што бољим условима. Похвалио бих свакако старопазовачки Дом здравља, који је један од најбољих, не само у покрајини, него и у држави, што свакодневно ради на побољшању квалитета пружених здравствених услуга.“, изјавио је Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине.

О значају подршке Управе за капитална улагања за куповину поменутог апарата, говори чињеница да око 13.000 пацијената годишње из свих насеља Општине имају потребу за ултразвучним прегледима, а са овом најновијом технологијом на радиолошком одељењу сви пацијенти ће безбедно и брзо обавити све неопходне прегледе. У циљу ефикаснијег и рационалнијег обављања делатности, у Дому здравља су образоване и специјалистичке службе, којима је поверен овај озбиљан и одговоран посао бриге и лечења пацијената, који по потреби обављају ултразвучне прегледе.

„Наш Дом здравља ради бројне прегледе и интервенције које не припадају установама примарне здравствене заштите, како би нашим пацијентима олакшали лечење у смислу да не морају да одлазе у веће здравствене центре ради потребне дијагностике. Ми смо велики Дом здравља који ради на неколико пунктова, имамо девет амбуланти и много велике захтеве што се тиче дијагностичких апарата и обављамо заиста велики број прегледа. Захваљујем се директору Управе за капитална улагања, господину Ковачевићу, што су препознали да је ултразвучни апарат са доплер технологијом нешто што је нашој установи неопходно и што ће умногоме олакшати живот нашим пацијентима као и рад запосленим“, истакао је др Александар Омеровић, директор старопазовачког Дома здравља.

„Тимски рад који имамо са старопазовачким Домом здравља и са републичким и покрајинским институцијама заиста даје резултате. Један од тих релултата је и нови ултразвучни апарат, набављен новчаним средствима добијеним конкурсом Управе за капитална улагања, а који ће од данас нашем Дому здравља и грађанима наравно, олакшати прегледе и лечење. Поред средстава за побољшање здравствене заштите, ми свакодневно конкуришемо и за средства намењена унапређењу других области. Ми имамо веома добро припремљене пројекте и плански аплицирамо за оне намене које су од значаја за наше грађане стављајући приоритете на прво место. Општина Стара Пазова је постала једно велико градилиште са бројним новим инвестицијама и улагањима у све сфере живота“, нагласио је Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

Значај новог ултразвучног апарата за укупан рад Дома здравља

Нови ултразвучни апарат послужиће за дијагностику бројним специјалистима и службама Дома здравља у Старој Пазови. Поседује све потребне сонде за комплетну кардиологију, доплер технику горњих и доњих екстремитета, ултразвук штитне жлезде, абдомена као и гинеколошки ултразвук. Резолуција набављеног апарата је далеко боља од апарата који је до сада коришћен, што ће допринети и ранијем откривању промена у ткивима, а самим тим и превенцији малигних болести. Осим службе радиологије, ултразвучни прегледи су битни и за рад службе опште медицине, педијатрије, гинекологије и службе интерне медицине. Набавка новог ултразвучног апарата подразумева прегледе пацијената на апаратима последње генерације, дакле на далеко вишем нивоу што ће као резултат имати виши степен успешности у пружању услуга пацијентима.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије