• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-zavrsetak-rekonstrukcije-jedne-od-najvaznijih-i-najprometnijih-raskrsnica-u-staropazovackoj-opstini-sa-izgradnjom-novog-kruznog-tokaJeдно од најоптерећенијих саобраћајних чворишта на територији општине Стара Пазова налази се на укрштању путева између Старе и Нове Пазове и Војке и Старих Бановаца, на локацији у близини Пазовачких базена.

Због све израженије потребе за добијање безбедног и ефикасног, пре свега квалитетног саобраћајног решења неопходног за грађане и привреднике Општине Стара Пазова (близина две највеће пазовачке индустријске зоне), локална самоуправа, иницијативом председника Ђорђа Радиновића, урадила је велики посао спровођењем свих административних и пројектних процедура и у сарадњи са Управом за капитална улагања АП Војводине омогућила реализацију реконструкције раскрснице и изградњу новог кружног тока по најсавременијим стандардима.

Радови на изградњи нове кружне раскрснице су почели 22. маја, а захваљујући ефикасности извођача радова и пре рока, за само пар дана све ће бити завршено, раскрсница ће бити комплетно готова. Такође, важно је истаћи и да је саобраћај на раскрсници нормализован још у среду, 05. јула.

ЗАВРШЕТАК АСФАЛТИРАЊА

Најтежи део посла је завршен, асфалтиране су све саобраћајнице и новоизграђене и постојеће прилазне на државном путу II А реда број 100 (стари пут Београд-Нови Сад) и локалног пута Војка – Стари Бановци.

ЈАВНА РАСВЕТА, ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ ПОВРШИНА И СИГНАЛИЗАЦИЈА

Новоизграђена острва ће наредних дана бити уређена у смислу озелењавања и сађења сезонског цвећа када ће бити постављена и обавезна вертикална саобраћајна сигнализација. Постављањем нове јавне расвете на овом битном чворишту, које повезује аутопут Београд – Нови Сад и аутопут Београд – Загреб, кружни ток ће добити облик и изглед предвиђен пројектом.

ПОВЕЗИВАЊЕ СТАЗА ЗА БЕЗБЕДНО КРЕТАЊЕ ПЕШАКА И БИЦИКЛИСТА

Тренутно се изводе радови на изградњи недостајућег дела бициклистичке стазе, која ће бити повезана са већ постојећом пешачко – бициклистичком стазом на правцу Стара Пазова – Нова Пазова, уграђује се око 100 м2 вибропресоване бетонске галантерије, која ће украшавати околне стазе.

ЗАХВАЛНОСТ ГРАЂАНИМА И УЧЕСНИЦИМА У САОБРАЋАЈУ НА СТРПЉЕЊУ

Уз велику захвалност грађанима и свим учесницима у саобраћају на стрпљењу, коју су показали поштовањем режима саобраћаја током извођења радова, локална самоуправа општине Стара Пазова са задовољством констатује да су радови трајали и ефикасније од предвиђеног рока - укупно око 50 календарских дана, а да су управо, својим стрпљењем, учесници у саобраћају дали свој допринос успешној реализацији предвиђених радова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије