• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-radovi-na-izgradnji-prve-dve-od-tri-buduce-nove-kruzne-raskrsnice-na-putu-stari-banovci-stara-pazovaДа би се у потпуности уредила путна инфраструктура, нарочито центри насеља, прилази насељима и индустријским зонама, руководство Општине Стара Пазова је у протеклих неколико година, вредно радило и на пројектно-техничким и административним припремама за реализацију нових важних инфраструктурних инвестиција, а у складу са приоритетима и предвиђеним редоследом за свако место понаособ.

Радови на најављиваним пројектима за ову годину су увелико у току. Поред изградње новопазовачке петље на аутопуту Е-75, још један битан инфраструктурни пројекат за грађане општине Стара Пазова је у фази реализације.

У питању је изградња две кружне раскрснице на поменутом путном правцу и то:

  • кружни ток (раскрсница) на излазу из насеља Стара Пазова (улица Подунавског партизанског одреда и Вука Караџића) и
  • кружни ток (раскрсница) Бановачке улице и почетка крака за излаз на аутопут Е-75 у правцу Београда

Изградња обе кружне раскрснице представља другу и шесту, од девет пројектом предвиђених фаза, за радове на реконструкцији државног пута II A реда 127, Стара Пазова – Стари Бановци, и представља једну од најсложенијих и најзахтевнијих инвестиција јер се у потпуности мењају постојеће саобраћајнице.

Инвестиција коју финансира Општина Стара Пазова, према уговореној вредности радова, износи око 39 милиона динара. Тренутно се изводе радови при самом надвожњаку на ауто путу Е-75, правац од Старих Бановаца ка Старој Пазови, односно на краку укључења, тј. искључења на аутопут.

Функционисање саобраћаја – апел возачима за опрез

За време извођења радова на изградњи поменутих кружних раскрсница, саобраћај ће се одвијати успорено у периоду од 14. јуна до 28. августа, па апелујемо на све возаче, који користе ову деоницу пута, да буду изузетно пажљиви и да своју вожњу прилагоде тренутним условима пута.

Укратко о току пројекта

Прошле године завршена је прва, од укупно девет фаза пројекта реконструкције пута Стара Пазова – Стари Бановци, односно комплетно су реконструисане улице Светосавска и Вука Караџића, при чему је потпуно замењен асфалт, а сама саобраћајница је проширена и адаптирана за транспортни саобраћај. Урађени су и нови ивичњаци, ћуприје и прилази кућама као и бочне прилазне рампе.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије