• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-briga-opstine-o-potrebama-gradjana-za-unapredjenjem-zdravstveme-nege-novo-sanitetsko-vozilo-za-pazovacki-dom-zdravljaОдличан пример квалитетне сарадње у служби грађана, јесте сарадња Општине Стара Пазова и Дома здравља „Др Ј.Ј.Змај“. Захваљујући овој сарадњи, у виду улагања у обнављање објеката, нову опрему и возила, увелико је унапређен рад ове здравствене установе, подигнут квалитет здравствене неге и услуга пацијентима.

Локална самоуправа сопственим средствима у континуитету обнавља возни парк Дома здравља, те у сарадњи и у складу са реалним потребама, купује неопходна возила што је случај и овог пута. Ново санитетско комби возило је једно у низу обезбеђених возила, која су вид подршке и стратешког опредељења локалне самоуправе, те бриге о грађанима са циљем унапређења квалитета здравствене неге у свим местима старопазовачке Општине. Примарна брига је да се брзом и квалитетном услугом спаси и сачува што више људских живота.

Кључеве новог санитетског возила, вредности преко четири милиона динара, директору старопазовачког Дома здравља, др Александру Омеровићу, у присуству великог броја запослених ове установе, уручио је данас Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, поручивши да се на здрављу грађана не сме штедети.

„Свесни чињенице да је здравље грађана најбитније, ми сваке године у договору са директором Дома здравља, издвајамо неопходна средства за обнављање како објеката и просторија, тако и опреме и возила. Овога пута купили смо ново санитетско возило, а све у циљу да грађани на територији општине Стара Пазова имају што бољу здравствену заштиту. Морам да похвалим рад директора Омеровића и свих здравствених радника у нашим амбулантама, јер је старопазовачки Дом здравља, захваљујући њима, на добром гласу не само у Србији већ и у иностранству“, поручио је након примопредаје Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Возила старопазовачког Дома здравља сваке године пређу око 350.000 километара у три амбуланте које обављају хитну медицинску помоћ, свакодневно се превозе и пацијенти на хемодијализу, па је свако ново возило добродошло, истакао је др Александар Омеровић, директор Дома здравља „Др Ј.Ј.Змај“ приликом примопредаје возила.

„Захваљујем се Општини Стара Пазова и председнику Ђорђу Радиновићу на веома успешној сарадњи и непрекидним улагањима у нашу здравствену установу. Желим да посебно истакнем велики значај општинског улагања у здравство управо због чињенице да се на тај начин штеди новац Дома здравља, који се даље усмерава на друге, за пацијенте битније намене. Када смо председнику општине, господину Ђорђу Радиновићу исказали потребу за новим санитетским возилом, без речи се кренуло у реализацију и у најкраћем могућем року ми смо добили неопходно возило, које испуњава све критеријуме савремене медицине и које ћемо одмах ставити у функцију. Нашем Дому здравља је лако да успешно ради са оваквом локалном самоуправом и са људима који разумеју да је здравство заиста битно поготово у данашње време“, нагласио је др Александар Омеровић.

Од 2012. године до данас, Општина Стара Пазова је за потребе реновирања амбуланти, објеката Домова здравља, набавку новог намештаја за опремање ординација, опреме, скупоцених апарата и возила издвојила више од 25 милиона динара.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије