• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-nova-kruzna-raskrsnica-kod-pazovackih-bazena-bice-zavrsena-pre-rokaНа само километар удаљености од две значајне старопазовачке индустријске зоне и локације на међународном аутопуту Е-75, где се управо гради нова петља са искључењима, увелико се изводе радови на изградњи кружне раскрснице на државном путу II А реда број 100 и локалног пута Војка – Стари Бановци. Ово веома прометно чвориште, на путном правцу Београд – Нови Сад, са новом кружном раскрсницом код Пазовачких базена, значајно ће олакшати и додатно обезбедити функционисање саобраћаја у сва четири поменута смера.

Радове, који теку по предвиђеном плану и динамици, данас су обишли Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова и председник МЗ Нова Пазова Жељко Маџаревић. Будућа кружна раскрсница је од изузетног значаја и за грађане и за домаћу привреду, с обзиром да се налази на траси инфраструктурног коридора, који повезује аутопут Београд – Нови Сад и аутопут Београд – Загреб, нагласио је приликом обиласка радова, Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке општине.

„Ово је веома значајна раскрсница и чини централни географски део наше општине. Она повезује два највећа насеља Стару и Нову Пазову, Старе Бановце и Војку. Саобраћај на овој раскрсници је веома фреквентан и управо овде се дешавао велики број саобраћајних незгода, сви знамо да су кружне раскрснице решење проблема као што су велике саобраћајне гужве. Безбедност сваког учесника у саобраћају ће од сада бити на веома високом нивоу. Уопштено говорећи, сви грађани наше општине ће имати користи од нове раскрснице, на којој ће поред кружног тока и потпуно нове саобраћајнице бити постављена и нова јавна расвета као и аутобуска стајалишта. Оствариће се и боља комуникација између две најзначајније индустријске зоне у општини, а изградња петље са искључењима на аутопут, која се гради у близини, захтевала је модернију и комотнију раскрсницу каква се гради на овом месту“, изјавио је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

У новембру прошле године потписан је Уговор између општине Стара Пазова и Управе за капитална улагања АП Војводине о додели новчаних средстава намењених унапређењу саобраћајне инфраструктуре на територији наше општине. Укупна уговорена вредност инвестиције је 30.886.069,32 динара, а овим уговором, Управа суфинансира пројекат са 61,50%, док је остатак новца, осносно 38,50% од уговорене вредности, Општина Стара Пазова издвојила из буџета.

„Општина Стара Пазова је увек била пример за све локалне самоуправе у Србији. Однос према грађанима и привредницима по свим питањима је за сваку похвалу. Ми у АП Војводини смо препознали напоре руководства Старе Пазове да на разне начине обезбеди новчана средства за битне инфраструктурне инвестиције, а да не оптерети много буџет, те смо и одобрили одређена новчана средства за суфинансирање овог пројекта. У јулу месецу расписујемо нове конкурсе из пет области и не сумњам да ће Општина Стара Пазова, као и до сада, припремити сву неопходну документацију и одличне пројекте са којима ће конкурисати на њих“, истакао је Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања Ап Војводине.

Због радова на изградњи кружне раскрснице, у самој зони радова, измењен је режим саобраћаја, постављена је привремена саобраћајна сигнализација. По речима извођача, радови би требало да буду завршени до половине јула када ће и саобраћај на овој деоници бити у пуној функцији, а поред кружне раскрснице, биће постављена нова аутобуска стајалишта и савремена јавна расвета.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије