• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-opstina-stara-pazova-obezbedila-sredstva-za-stambeno-zbrinjavanje-interno-raseljenih-lica-sa-kimЧетири породице које живе на територији Општине Стара Пазова, а које су стицајем несрећних околности морале да напусте своје домове на Косову и Метохији ускоро ће, након дугогодишњег мењања подстанарских адреса, добити сопствене домове, захваљујући реализацији пројекта помоћи за побољшање услова становања интерно расељених лица кроз куповину сеоске куће са окућницом и додатне помоћи у грађевинском материјалу за адаптацију предметне сеоске куће.

Уговоре за побољшање услова становања интерно расељених лица са КиМ кроз куповину куће са окућницом и додатне помоћи у грађевинском материјалу, данас су потписали Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, изабрани корисници помоћи (Ненад Матић, Небојша Ђорић, Миодраг Васиљевић, Александра Васиљевић) и продавци сеоских кућа и окућница.

„Желим да Вам честитам што сте најзад добили ваше домове и што ћете се сада скрасити на једном месту, без сталне потраге за повољнијим и бољим смештајем. Сталан и сигуран дом је темељ сваке чврсте и срећне породице, а то је оно чему ми стремимо, да сваком грађанину општине обезбедимо основне услове за нормалан живот, поготово за лица која су избегла из БиХ, Хрватске или КиМ. На територији наше општине свој нови дом нашло је веома много породица избеглих из бивших југословенских република али и са КиМ, некима од њих смо, на различите начине већ решили стамбена питања. Трудићемо се да и убудуће пратимо све програме и конкурсе и да, у складу са нашим могућностима, издвајамо новчана средства за решавања једног од најбитнијих егзистенцијалних проблема, проблем смештаја“, изјавио је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, поздрављајући све присутне, на данашњем потписивању уговора.

Комисија Повереништва за избеглице Општине Стара Пазова одобрила је, почетком месеца, средства за куповину сеоских кућа са окућницом и средства за адаптацију тих кућа. Пројекат Комесеријата за избеглице вредан је 11,5 милиона динара и суфинансира се из буџета Општине Стара Пазова са 10%. Свакој породици је одобрено по 9500 евра за куповину куће и 1500 евра за адаптацију (у динарској противвредности). Најављен је још један јавни позив за доделу додатних шест кућа са окућницом, који ће бити објављен на званичној интернет презентацији Општине Стара Пазова наредних дана.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије