• Prečítané: 853x

Општина наградила најбоље спортисте

naslovna opstina nagradila najbolje sportisteВише од пола века дуга традиција награђивања најуспешнијих спортиста са територије општине Стара Пазова, после двогодишње паузе због пандемије корона вируса, ове године је настављена. Општина Стара Пазова и Радио – телевизија Стара Пазова редовно прате резултате старопазовачких спортиста, њихове успехе, циљеве, али и потребе и у складу са тим, вредним наградама које им на церемонији додељује, доказује да се сва њихова одрицања и труд, те позитивна промоција виде и цене.

Спортиста године за 2022. годину је Дејан Мајсторовић, репрезентативац у баскету 3x3, носилац олимпијске медаље и најбољи баскеташ на Светском првенству. Одбојкашице Јединства, финалисткиње националног Купа и полуфиналисткиње Купа изазивача су најбољи спортски колектив за прошлу годину, мишљења су организатори.

На овогодишњем проглашењу најбољих у области спорта, проглашено је пет најбољих спортских екипа (ШК „Младост“, ОК „Јединство“, ЖОК „Омладинац“, ЖРК „Младост“ и ЖОК „Јединство“) и исто толико појединаца (дизач тегова Синиша Танасковић, бодибилдер Никола Златовић, каратиста Ђорђе Тешановић, стрелкиња Александра Хавран и баскеташ Дејан Мајсторовић).

Специјално признање за остварене резултате су добили репрезентативци у Баскету 3×3 из Бановаца Никола Ковачевић и Милош Антић, кикбоксер из Старе Пазове Стеван Ковачевић, Даница Крунић и Александра Зимоња из Кајакашког клуба Стари Бановци, фудбалерка Милица Драганић капитен ЖФК „Праве даме“, Рукометни клуб „Нова Пазова 1957“ за улазак у виши ранг такмичења, Теквондо клуб „Империум“, ФК „Подунавац“ Белегиш за улазак у Српску лигу и ЖКК Стара Пазова. За најбољег тренера је проглашен Марко Николић, тренер женског одбојкашког клуба „Омладинац“ из Нових Бановаца, најбољи спортски радник је Живко Смуђа из КК „Јадран“, најбољи професор физичког васпитања је Ивана Марковић из Гимназије „Бранко Радичевић“, а најбољи спортисти са инвалидитетом су чланови екипе у стрељаштву општине Стара Пазова. За наjбољег судију је изабран Горан Стевелић, интернационални снукер судија из Нове Пазове.

За омасовљење спорта награду је добио ЖОК „Младост“ из Нове Пазове. Најбољи пионир је рвач Алекса Ћућуз из Нове Пазове, најбољи кадет је шахисткиња Сара Мијић, вишеструка првакиња Војводине, а најбољи јуниор кик боксер Никола Микић. Награду за најбоље у школском спорту добила је одбојкашка екипа Гимназије у Старој Пазови, које су одбраниле титулу првака света.