• Prečítané: 1789x

Закључак Штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова – мере за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19

krizni stab sednica 16 11 2020 CIRНа основу члана 41. став 4. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“ број 87/2018), Уредбе о допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“ бр. 138/20) и Решења о образовању општинског штаба за ванредне ситуације („Службени лист општина Срема“ бр. 11/19) Општински штаб за ванредне ситуације општине Стара Пазова, на седници одржаној дана 16.11.2020.године, доноси Закључак.

I
Мере за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19

1. ОГРАНИЧАВА СЕ радно време угоститељских објеката на територији општине Стара Пазова у периоду почев од 17. новембра 2020. године закључно са 01. децембром 2020. године, угоститељских објеката, продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката, позоришта и биоскопа, приређивача посебних и класичних игара на срећу, изузев радног времена апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и угоститељских и других објеката који врше доставу хране, тако да ти објекти неће радити од 21,00 часа до 05,00 часова наредног дана.

2. ОБУСТАВЉА СЕ рад писарнице Општинске управе Стара Пазова (ШАЛТЕР САЛА), ради избегавања непосредног контакта са странкама а у циљу спречавања ширења заразе COVID-19, тако да ће грађани моћи своје поднеске да оставе у кутијама у приземљу зграде Општинске управе или поднети на мејл адресу општине.

II

Спровођење мера из овог акта, у складу са законом утврђеним овлашћењима, обезбеђује и надзире Одељење за инспекцијске послове и комуналне делатности Општинске управе општине Стара Пазова уз сарадњу са другим државним органима.

III

Овај Закључак ступа на снагу 17. новембра 2020.године, а исти објавити у „Службеном листу општина Срема“, као и на огласној табли Општинске управе, интернет презентацији општине Стара Пазова и средствима јавног информисања.

Преузмите документ:

ЗАКЉУЧАК