• Prečítané: 2502x

Обавештење Штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова – најновије превентивне мере у циљу сузбијања ширења заразе вирусом корона

krizni stab sednica 17 07 2020 CIRНа основу члана 41.став 4. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“, број 87/18, a у вези са
Наредбом о проглашењу епидемије заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“ број 37/20) и у вези са предлогом мера епидемиолошке службе Дома здравља Др Јован Јовановић Змај Стара Пазова број 820-36/2020-II ид 16.07.2020 године, Општински штаб за ванредне ситуације општине Стара Пазова, на седници одржаној дана 17.07.2020. године, доноси ЗАКЉУЧАК.

I

 1. ОГРАНИЧАВА СЕ радно време угоститељских, трговинских, занатских и објеката за приређивање игара на срећу на територији општине Стара Пазова. Радно време истих ограничава се на период од 06 часова до 23 часа.

2. Рад угоститељских, трговинских, занатских и објеката за приређивање игара на срећу прилагодити тако да у истим може да борави једно лице на 4м2, уз
обавезу ношења заштитних маски и поштовања физичке дистанце од 2 метра и одговарајуће мере заштите.

3. ЗАБРАЊУЈЕ СЕ одржавање свих манифестација, прослава, организованог окупљања сличних догађаја укључујући и спортска дешавања на којима би учестововало више од 10 лица.

4. У козметичким, фризерским салонима, салонима лепоте, фитнес центрима, теретанама обавезно је ношење маски и рукавица, уз редовно проветравање и дезифенкцију објеката.

5. НАРЕЂУЈЕ СЕ власницима базена на територији општине Стара Пазова, да се број посетилаца базена ограничи до 300 посетилаца дневно.

6. НАРЕЂУЈЕ СЕ употреба заштитних маски у свим затвореним просторима и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 м.

7. ПРЕПОРУЧУЈЕ СЕ ношење маски на свим јавним местима на отвореном простору. На местима на којима није могуће обезбедити растојање од најмање 1,5 метара (редови испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта) ношење маски је обавезно.

8. Сви спортски клубови са територије општине Стара Пазова који организују и одржавају тренинге и такмичења у спортским салама и спортским халама дужни су да се исте оргнизују тако да једно лице буде на 4 м2 затвореног простора.

II

За спровођење наредбе од тачке 1-5, задужују се послодавци, власници односно корисници објеката у којима се обављају наведене делатности, и исти су одговорни у складу са законом.

За спровођење наредбе из тачке 6-8 задужена су сва правна и физичка лица.

III

Спровођење мера из ове наредбе у складу са законом утврђеним овлашћењима, обезбеђује и надзире Одељење за инспекцијске послове Општинске управе општине Стара Пазова.

IV

Ова наредба ступа на снагу одмах, а исту објавити на огласној табли Општиснке управе, интернет презентацији општине Стара Пазова и средствима јавног инфоримисања.

Преузмите документ:

ЗАКЉУЧАК